Romina Gingașu, soția fondatorului Ferrari, are o avere colosală. Câte proprietăți are în străinătate

Romina Gingașu, o româncă de 34 de ani, a devenit cunoscută pentru averea impresionantă pe care o împarte cu soțul ei, Piero Ferrari, fondatorul celebrei companii Ferrari. Fiind unul dintre acționarii companiei, cu o participație de 10%, evaluată în prezent la 6,5 miliarde de dolari, Romina se remarcă nu doar ca o prezență elegantă în lumea mondenă, ci și ca o investitoare de succes în piața imobiliară.

Romina Gingașu. Foto: click.
Romina Gingașu. Foto: click.

Cum l-a cunoscut Romina pe Piero Ferrari

Căsătorită cu Piero Ferrari în 2021 în Capri, Romina Gingașu a avut o carieră anterioară în industria aviației de lux, lucrând la o companie ce se ocupa cu vânzarea de avioane private. Inițial, cei doi s-au întâlnit în contextul unei tranzacții în care Romina încerca să îi vândă lui Piero un avion. Originară din București, Gingașu a avut o relație anterioară cu Silvius Prigoană, fiul cel mic al omului de afaceri Silviu Prigoană.

Recent, Romina Gingașu a făcut dezvăluiri pentru Forbes, mărturisind că, de șapte ani, a investit milioane de euro în piața imobiliară din România, având discreția de a-și gestiona afacerile cu eleganță. Între anii 2016 și 2023, românca afirmă că a investit nu mai puțin de 10 milioane de euro în proiecte rezidențiale, concentrându-se în special pe zona Floreasca din București.

Cu ce se ocupă aceasta

Romina Gingașu, deținătoare a 10% din acțiunile Ferrari, investește cu pricepere în proprietăți imobiliare de lux atât în România, cât și în străinătate. Recent, a făcut o tranzacție de 2 milioane de euro pentru a achiziționa 20% din proiectul Saphire Herăstrău, cumpărând ultimele două etaje ale unui penthouse de 420 mp, cu o terasă de 80 mp.

Nu se rezumă doar la piața imobiliară din România; Gingașu este implicată și în proiecte rezidențiale din zona Pipera din Capitală și în dezvoltarea unui cartier de vile. Aceasta adoptă o abordare strategică, investind în proprietăți în faza de proiect și evidențiind faptul că nu închiriază proprietățile, ci le păstrează sau le dezvoltă în funcție de particularitățile acestora.

Românca simte o responsabilitate morală față de țara natală

În prezent, Romina Gingașu deține 45% din Palazzo Marsigli din Bologna, Italia, și este proprietara a două apartamente în Monte Carlo. Cu toate că se plimbă prin locuri exclusive și a avut întâlniri cu numeroase celebrități internaționale, românca simte o responsabilitate morală față de țara natală, motiv pentru care investește în proiecte care să contribuie la dezvoltarea pieței imobiliare din România.

Romina Gingașu a dezvăluit că l-a cunoscut pe Piero Ferrari în timpul lucrului la Bombardier, vânzând avioane private. După terminarea Academiei Tehnice Militare, a căutat să avanseze în carieră și să-și construiască o personalitate puternică. Relația cu Piero Ferrari, cu o diferență de vârstă semnificativă, a fost inițial dificilă, dar în timp, Gingașu s-a adaptat la stilul de viață al celebrului om de afaceri și a apreciat schimbările pe care le-a adus în viața ei.

Mi-a fost greu la început lângă Piero și cu stilul lui de viață, însă a durat cam 3-4 ani să mă acomodez. La început nici nu aveam garderoba pentru întâlnirile lui. Eu eram mereu în sacou și cămașă, iar Ferrari mi-a deschis o lume la care nici nu visam. Și îi mulțumesc pentru asta", a mărturisit Romina Gingasu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
 "În sfârșit le-am mângâiat fără să mă sperii de ele!", spune artista
doja cat instagram jpg
banner naomi png
banner gabriela cristea png
cub Alexandru Ciucu png
     Saveta Bogdan (78 de ani) este o fire credincioasă
Banner Andreea Raicu Laura Cosoi
Banner Andreea Raicu
image
actualitate.net
image
actualitate.net