Secretul lui Ion Dolănescu. De ce nu s-a putut însura cu Maria Ciobanu

Detalii inedite despre relația dintre Ion Dolănescu și Maria Ciobanu ies la iveală, la 15 ani de la moartea artistului. Cu toate că cei doi au avut o relație intensă și în ciuda faptului că au făcut o nuntă în 1971, nu au reușit să-și oficializeze legătura.

Maria Ciobanu și Ion Dolănescu. Foto: arhiva.
Maria Ciobanu și Ion Dolănescu. Foto: arhiva.

Poveste de dragoste cu năbădăi

Ion Dolănescu a trăit o poveste de dragoste cu năbădăi cu Maria Ciobanu, mama primului său băiat, Ionuț Dolănescu. Cei doi s-au cunoscut când erau căsătoriți cu alte persoane, iar celebrul cântăreț de muzică populară nu a putut să o ia de soție, cu acte, pe "Ciocârlia" muzicii populare românești. Atunci când l-a întâlnit pe Maria Ciobanu, artistul era căsătorit cu o femeie cu 20 de ani mai în vârstă decât el, de care nu a divorțat niciodată.

Secretul lui Ion Dolănescu, dezvăluit la ani buni de la dispariția sa, este că nu ar fi divorțat niciodată de Iustina Băluțeanu, femeia cu care s-a căsătorit pentru a obține un buletin de București. În perioada comunistă, obținerea unui buletin de București era un privilegiu pentru cei care locuiau în afara capitalei. Soția lui Ion Dolănescu a decedat în 1981, iar artistul a rămas văduv și nu s-a recăsătorit niciodată.

S-au cununat religios deși erau căsătoriți oficial cu altcineva

În 1971, Ion Dolănescu și Maria Ciobanu s-au cununat religios, în timp ce fiecare era căsătorit cu altcineva. Maria Ciobanu era căsătorită cu Ionuț Burnea, în timp ce Dolănescu era încă legal căsătorit cu Iustina Băluțeanu. După cum relatează Dragoș Dolănescu, fiul cel mic al artistului, tatăl său a avut doar cuvinte de laudă la adresa soției sale anterioare, Iustina Băluțeanu, care i-a facilitat obținerea buletinului de București.

Despre această situație complexă, Dragoș Dolănescu mai povestește că tatăl său, Ion Dolănescu, și Maria Ciobanu au avut o ceremonie de nuntă grandioasă, în ciuda impedimentelor legale. Deși fiecare era căsătorit cu altcineva, Dolănescu și Ciobanu au făcut o nuntă memorabilă. Tânărul Ionuț Burnea, fiul Mariei Ciobanu dintr-o căsătorie anterioară, a fost dat în judecată de Dolănescu, astfel încât acesta să poată purta numele de familie al artistului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner Pădureanu Catania
vedete revelion colaj instagram jpg
8777996los angeles hollywood sign jpg
alin oprea medana larisa uta jpg
vedete romanesti colaj instagram jpg
Banner Marina Almășan
irina rimes concert sala palatului 2024 4369 1000x667 webp
banner Anamaria Prodan png
image
actualitate.net
image
actualitate.net