Simona Gherghe, despre cea mai mare suferință din izolare. Are legătură cu cei doi copii ai vedetei

Simona Gherghe a contractat coronavirusul în valul cinci al pandemiei și a experimentat o formă a bolii care a obligat-o să rămână în izolare peste termenul legal de cinci zile. Cum vedeta a încercat să-și protejeze în primul rând copiii de îmbolnăvire, contactul fizic a fost limitat la maximum în această perioadă, iar aceasta i-a provocat o mare suferință.

image

După ce a anunțat că, din familia ei restrânsă, doar Ana, fiica în vârstă de aproape 5 ani a vedetei, e negativă, Simona Gherghe a vorbit despre cel mai greu lucru din izolarea cauzată de Covid-19.

N-a fost tusea sâcâitoare, n-au fost nici insomniile cumplite, nici oboseala accentuată, deși toate acestea au făcut-o pe vedeta de la Antene să se simtă ”neom”. Cel mai mult a durut-o pe Simona Gherghe distanța pe care a fost obligată s-o pună între ea și copiii ei. Teribila distanțare socială care ne definește viața de doi ani încoace și care, cel mai probabil, va avea consecințe urâte pentru noi toti, adulți sau copii, în viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat.

”Suntem acasă de aproape o săptămână, toți patru, și, deși suntem atât de aproape, nu-i pot îmbrățișa și pupa și chestia asta m-a dat peste cap. Păi e nevoia ta, veți spune. Și da, vă dau dreptate. Sunt la fel de dependentă de apropierea asta fizică. Dar o să treacă și ne promitem sute de îmbrățișări. Ne-am dat seama că 2022, așa la început cum este el, ne-a adus cele mai multe momente petrecute doar noi patru. Întâi vacanță, apoi carantina asta. Vreau să găsesc florile din mucegaiul asta de izolare”, a explicat Simona într-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram.

Simona Gherghe, despre cel mai în vogă termen la ora actuală în parenting

Simona a explicat cum vede ea conectarea, un termen foarte în vogă la ora actuală în parenting.

”Conectarea. E un termen în parenting foarte des întâlnit. Când un copil pare rătăcit emoțional, e nervos, doarme prost, nu e atent, specialiștii ne recomandă nouă, părinților, să ne conectăm. De fapt, într-un limbaj accesibil, treaba asta înseamnă că tu, mama, tu, tată, ar cam trebui să lași deoparte totul și să stai cu copilul tău. Să petreci timp cu el. Să te joci”, a explicat Simona.

Ca de obicei, este vorba despre ceva mult mai ușor de predicat decât de pus în practică. Simona însăși recunoaște că îi vine greu să se joace cu copiii ei, mai ales când oboseala se așază peste lipsa de răbdare și absența spiritului ludic.

”Mie, treaba asta cu jocul mi se pare foarte dificilă. Nu sunt un spirit foarte ludic, poate că nu am nici cea mai mare răbdare, uneori simt că sunt obosită, dar sunt acolo pentru ei. Ai mei iubesc îmbrățișările și pupicii, sute, mii de pupici”, a detaliat vedeta.

Simona Gherghe: ”Generația copiilor noștri este prima care crește ca să fie fericită”

Și pentru cei care cred că adulții zilelor noastre își răsfață prea mult copiii, Simona a oferit o explicație care ține de diferența de mentalitate dintre generația de acum și genarțiile părinților și bunicilor noștri.

”Întotdeauna va fi o diferența de abordare a educației, între generațîi. Și, întotdeauna, o diferența de mentalitate. Nu înseamnă că noi nu am fost crescuți bine. Este vorba doar despre timp și timpuri, nu despre bine sau rău. Noi am fost crescuți pentru a supraviețui, într-o epocă în care căldura, hrana, libertatea erau concepte aproape de lux, prohibitive.

Se spune că generația copiilor noștri este prima care crește ca să fie fericită, nu ca să supraviețuiască. Nu îi mai învățăm doar să mănânce bine, ci, mai ales, să se simtă bine, să nu mai țină cont atât de mult de ceea ce se întâmplă în exterior, ci să fie atenți la ce se întâmplă în sufletul și mintea lor.

Vor fi și generația tehnologiei, cu siguranță, iar acest lucru este, cumva, de neînțeles pentru noi, chiar dacă noi comunicăm atât de des prin telefoane sau aplicații. Ne conectăm cu ceilalți prin tehnologie mai mult, dar acasă, nu avem decât un singur drum, cel clasic. Așa simt eu conectarea. Și fix asta e: suntem ÎMPREUNĂ, ne conectăm!”, a mai spus vedeta.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
banner raluca moianu png
banner Sanziana Buruiana  png
banner cristina cioran png
lumanare intuneric logo jpg
smiley gest gina jpg
lili sandu silviu tolu colaj facebook jpg
alexandra stan colaj facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net