Singura condiție ca Oana și Catinca Roman să scape de datoriile lăsate în urmă de Mioara. Numai așa nu vor plăti restanțele mamei lor

După decesul Mioarei Roman, mama Oanei și a Catincai Roman, cele două surori se confruntă cu o situație financiară delicată, având în față o datorie considerabilă lăsată în urmă de aceasta. Informațiile sugerează că ar fi vorba despre o sumă de 300.000 de euro, o datorie către RA-APPS, reprezentând restanțele la plata chiriei și întreținerii vilei de protocol în care Mioara Roman a locuit cu fostul ei soț, Petre Roman, pe vremea când acesta era prim-ministru.

Oana și Catinca Roman. Foto: Click.
Oana și Catinca Roman. Foto: Click.

Moștenire și datorii

Potrivit avocatei Beatrice Comăniceanu, citată de Playtech, există o cale prin care Oana și Catinca Roman ar putea evita plata acestei datorii semnificative. Astfel, ele ar trebui să nu accepte moștenirea lăsată de mama lor. Avocata explică faptul că, odată cu preluarea moștenirii, datoriile asociate revin la moștenitori, și anume surorilor Roman în acest caz. Totuși, renunțând la moștenire, Oana și Catinca ar putea scăpa de povara financiară a acestei datorii.

"La dezbaterea moștenirii, se preiau și datoriile, inclusiv cele de la stat, dar și de la bănci. Nu se sting datoriile, odată cu decesul persoanei, moștenitorii, în cazul de față, Oana și Catinca, fiicele Mioarei Roman, le preiau, sunt bune de plată. Dacă nu acceptă moștenirea, poate nici nu prea au nimic de moștenit, nu știu exact care este situația, ce bunuri avea Mioara Roman, pe numele ei, atunci Oana și Catinca nu plătesc nimic, scapă de această datorie împovărătoare", a declarat avocata Beatrice Comăniceanu.

Astăzi, 26 februarie, Mioara Roman va fi condusă pe ultimul drum

Oana Roman, implicată activ în îngrijirea Mioarei Roman în ultimele luni de viață ale acesteia, se află acum într-un moment dificil, în care trebuie să decidă dacă acceptă sau nu moștenirea lăsată de mama sa. Cu toate că moștenirea vine cu responsabilități financiare, renunțând la aceasta, surorile Roman ar putea evita plata sumei considerabile de 300.000 de euro către RA-APPS.

Mioara Roman, fostă profesoară de limba arabă, a încetat din viață la vârsta de 83 de ani, pe 23 februarie 2024, la Snagov, într-un centru de seniori unde locuia în ultima perioadă a vieții. Astăzi, pe 26 februarie 2024, Mioara Roman va fi condusă pe ultimul drum în cadrul unei ceremonii funerare. Oana Roman și Catinca se află acum în fața unei decizii cruciale care le va influența viitorul financiar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net