Tenorul-fermier Vlad Miriță vinde și carne de porc de Mangalița: „E cea mai sănătoasă”. Nico, fosta colegă de la Eurovision, îi e clientă
Vlad Miriță este, nu numai un tenor valoros, care și-a dovedit talentul vocal și pe scena Eurovision, alături de Nico, ci și un priceput om de afaceri. Artistul crește, la ferma sa, purcei, pui și curcani. Recunoaște că prețul cărnii este ceva mai mare, decât în magazine, dar e și cu mult mai sănătoasă. Despre afacerea, de care se ocupă de 15 ani, artistul ne-a vorbit într-un interviu exclusiv pentru Click!










„Creștem porci din rasa Mangalița, o carne bogată în Omega 3”
Vlad Miriță, adeptul unui stil de viață sănătos, deține de 15 ani o fermă, unde crește și porci de Mangalița, o rasă foarte bogată în Omega 3. I se mai spune și porcul-somon:
„Creștem porci din rasa Mangalița, o carne bogată în Omega 3. Este o rasă foarte sănătoasă, robustă, nu se îmbolnăvește, rezistă și iarna. I se mai zice și porcul-somon, deși, acum, somonul nu mai este considerat atât de sănătos, fiind de crescătorie. Noi, în general, la ferma noastră, încercăm să imităm ce se întâmplă în sălbăticie.
Ținem animalele la soare, la pășunat, în libertate, acesta este de fapt și secretul cărnii sănătoase. Este net superioară calitativ față de carnea de porc crescut în condiții industriale. Prețul cărnii îl mai creștem atunci când se scumpesc furajele, am mai majorat, un pic, față de anul trecut”.
Potrivit specialiștilor, carnea de porc Mangaliţa conţine acizi graşi de tip Omega 3, 6 si 9 şi poate fi consumată şi de persoanele care suferă de boli de inimă.
„De la noi cumpără și Nico, pentru nepoțelul ei”
Cel mai bine vindem carnea de pui și de curcan, chiar am crescut un pic producția, anul acesta. De la noi cumpără carne de pui, pentru nepoțelul ei, și solista Nico, alături de care am cântat pe scena Eurovision. Noi creștem păsări până în luna decembrie, însă porci creștem tot anul și iarna”, ne-a declarat el, exclusiv pentru Click!
Vlad Miriță a mai menționat:
„Se tot spune că nu e bine să mănânci carne de porc, pentru că este prea grasă, ci carne de pui, dar cele mai importante sunt, de fapt, condițiile în care sunt crescute.
Clienții noștri sunt familiile cu copii mici, foarte interesate de o hrană sănătoasă. Iar tot ce producem noi la fermă poate fi consumat atât de copii, cât și de persoane în vârstă, care au nevoie de o alimentație cât mai sănătoasă”, a mai menționat el, exclusiv pentru Click!
Anul trecut, l-a avut invitat la masă pe Placido Domingo
Anul trecut, Vlad Miriță l-a avut musafir la masă și pe legendarul tenor spaniol Placido Domingo, alături de care a cântat în spectacolele din București și din Cluj-Napoca. Artistul și soția lui, Maria Natură-Miriță, au pregătit o masă specială pentru celebrul artist, bunătățile fiind preparate chiar din carnea de la ferma lui Vlad Miriță:
„Cina special organizată pentru iubitul nostru maestru și frumoasa lui familie, cu mâncăruri fine preparate de Chef Daniela Graura & Chef Horia Simon, cu diferite feluri de carne de la Ferma noastră. Mulțumesc pentru atingerea magică”, menționa atunci Vlad Miriță.