S-a dat interzis la ținutele obraznice în școală! Revine uniforma, ca în „Liceenii”? Mihai Trăistariu: „Am fost un copil sărăcuț!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Începând cu noul an școlar, elevii nu vor mai putea veni la cursuri îmbrăcați ca de discotecă, înăsprindu-se brusc regulile. Așadar, adio fuste mini, decolteuri și pantaloni rupți! Iată ce spun Mihai Trăistariu, cântăreț și profesor de matematică, și designerul Florin Burescu despre aceste restricții vestimentare, deloc pe placul adolescenților rebeli.

Se revine la uniformele școlare?

Conform noului regulament de funcționare a instituțiilor de învățământ, profesorii nu mai sunt obligați să îi primească la cursuri pe elevii care confundă școala cu discoteca sau cu podiumul de modă.

Prin urmare, bluzele cu vedere la buric, decoltate, dar și fustele mini și blugii rupți dispar automat din garderoba elevilor. Adio și genele și unghiile false, piercing-urile și tatuajele. Se vorbește tot mai des și despre revenirea la uniforme, ca în anii comunismului.

Mihai Trăistariu, profesor de matematică: „Am fost un copil sărăcuț!”

Mihai Trăistariu, care este nu numai solist, ci și profesor de matematică, și-a exprimat părerea, exclusiv pentru Click!, despre noul regulament școlar, deloc pe placul elevilor rebeli: „Eu am prins și perioada comunismului, până la 13 ani, dar și pe cea modernă. Îmi plăcea și cu uniformă, pentru că arătam ca școlarii, păream mai cuminți, mai supuși, mai ordonați.

E fain cu uniformă, dar, pe undeva, trebuie lăsat fiecare să se îmbrace cum vrea. Numai că apar inegalități, unii elevi cu familii bogate vor veni la școală în haine scumpe, de fițe, iar alții, în haine ieftine, apar discrepanțele. Unii vor ieși în evidență și vor râde de cei care nu vor avea cu ce se îmbrăca.

Eu am fost un copil sărăcuț, aveam 2-3 cămăși, le tot purtam și le spălam, alții aveau ziua și costumația. N-ar trebui să se intre în clasă cu decolteuri sau cu blugi rupți. La școală trebuie păstrată o decență, o limită, zic eu”, ne-a declarat Mihai Trăistariu, exclusiv pentru Click!

Designerul Florin Burescu, sfaturi de aur pentru noul an școlar

Designerul Florin Burescu este chiar încântat de noul regulament:

„Mă bucur tare mult că încep să se ia măsuri. La școală nu e festival de modă, nu ar fi deloc rău să se impună uniforma, ar fi varianta cea mai bună, pentru că aduce un plus de responsabilitate pentru elevii adolescenți.

Dar și profesorii trebuie să fie mai atenți în alegerea ținutelor, mai ales cei tineri, care par la concurență cu elevii. Măsurile anunțate sunt bune, constructive. Fetele au timp să poarte unghii lungi, tocuri și fuste mini toată viața. La cursuri trebuie să te îmbraci strict corespunzător vârstei!”, spune el, exclusiv pentru Click!

Variante de ținute decente, pentru adolescenți

Designerul Florin Burescu vine însă în întâmpinarea elevilor debulosați din cauza noilor cerințe.. Iată câteva idei de ținute decente:

„Le pot recomanda elevilor adolescenți să meargă pe culori neutre, nu țipătoare, pe haine basic, cămășile albe sunt foarte practice, pot fi combinate cu sacouri și cu veste, dar și acele bluze pe gât, malete, din bumbac, sunt foarte utile, plus tricourile cu guler.

Acestea merg combinate cu pantaloni din blugi sau din stofă sau cu fuste, lungimea să fie până la genunchi. Sau pantaloni trei sferturi și dresuri mai groase, mai ales că vine toamna. Renunțați însă la colanții sintetici, total inestetici!”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet William și mătușa jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
FotoJet (4) jpg
Cătălina Grama Jojo și Paul Ipate jpg
Ilinca Goia
WhatsApp Image 2024 09 14 at 15 05 51 (1) jpeg
12 13 7 col luminita dobrescu acum jpeg
FotoJet (1) jpg
nadia comaneci 0 jpeg
banner Theo Rose png
image
actualitate.net
image
actualitate.net