Unde au dispărut rochiile Corneliei Catanga? Sonia Trifan: „Stăteam lângă sacul ei cu haine și plângeam”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Văduvul Corneliei Catanga, Aurel Pădureanu s-a plâns, recent, că rochiile regretatei soliste, decedată în pandemia de Covid, au dispărut ca prin farmec din dulapuri și că nu mai are nici o haină de-a solistei pe care să o poată da de pomană. Sonia Trifan, designerul care se ocupa de garderoba pentru spectacole a regretatei Cornelia Catanga, face lumină în acest caz. 

Cunoscuta solistă de muzica lăutărească, Cornelia Catanga, și-a pierdut viața chiar în timpul pandemiei de Covid, lăsând în urma ei un soț profund îndurerat, pe Aurel Pădureanu, dar un băiat care îi simte și acum lipsa, Alexandru.

Aurel Pădureanu nu știe unde ar fi dispărut rochiile purtate de Catanga! Nu mai are haine să dea de pomană! 

Aurel Pădureanu nu s-a împăcat niciodată cu moartea soției sale, care a fost răspusă de Covid și înmormântată ulterior în coșciug sigilat, după regulile stricte impuse de autorități în perioada pandemiei. 

Astăzi, la trei ani de la moartea regretatei soliste, Aurel Pădureanu s-a văitat în presă că nu i-a mai rămas aproape nici o rochie purtată de soția lui Catanga, pe scenă. Pădureanu a afirmat ca nici măcar nu mai are ce să dea de pomană de pe urma regretatei soliste. 

Sonia Trifan i-a împrumutat rochiile de scenă Cornelei Catanga 

Sonia Trifan este designerul care obișnuia să îi împrumute rochii de scenă spectaculoase, cu paiete strălucitoare, Corneliei Catanga.

Înainte de moartea ei, Catanga se confrunta cu serioase probleme de sănătate și slăbise foarte mult: ajunsese la mărimea S-XS.

Sonia Trifan, care a și visat-o pe regretata solistă chiar înainte de moarte, își amintește că i-a împrumutat un sac cu rochii măsura S, pentru că aceasta dorea să facă o nouă ședință foto. Catanga era mulțumită, însă, că slăbise foarte mult, în ciuda stării de sănătate precare pe care o avea la acel moment. 

Sonia a ținut să precizeze, pentru Click!, că aceste rochii erau doar împrumutate Cornelei Catanga, care i le dădea înapoi după ce apărea pe scenă sau în ședințe foto îmbrăcată cu ele. 

„Cu domnul Pădureanu m-am revăzut, recent, la o lansare de carte, unde ne-am îmbrățișat. A început sa plângă că îi este dor de Cornelia și că, de câte ori mă vede pe mine, își amintește de ea.

Nu înțeleg care a fost ideea, ce a vrut el să spună, pentru că toate rochiile doamnei Cornelia au fost rochiile mele din atelier, proprietatea mea.

Eu i le împrumutam, așa cum fac cu foarte mulți artiști, cu foarte multe modele, cântărețe, care vin la mine ca să-și ia rochii pentru aparițiile pe scenă. Evident că, după concerte, le și returnează! 

Cu siguranță, au fost și ținute pentru doamna Cornelia Catanga, pe care nu le-am mai luat înapoi, dar nu știu ce s-a întâmplat cu ele.

Așa că, nu înțeleg despre ce este vorba pentru că toate rochiile cu care dânsa a apărut în spectacole și la tv în ultimii ani au fost ținutele mele. Venea înainte de show cu o zi, împrumuta ținute, accesorii, cercei, diademe, tot ce trebuie ca un outfit să fie perfect.

La doua-trei zile, ori le trimitea cu taxi, ori venea chiar ea ca să-și ia alte ținute pentru alte cântări”, a spus Sonia Trifan, pentru Click!

„Stăteam cu sacul ei de haine lângă mine și plângeam”

Sonia Trifan, de altfel, spune că a și făcut cadou, după moartea regretatei soliste, una dintre rochiile purtate pe scenă de Cornelia Catanga unei fane a acesteia. 

„Eu am fost foarte apropiată de ea, am ținut foarte mult la ea! Nu cred că ea, acolo unde este, și-ar fi dorit ca să avem asemenea discuții pe o astfel de temă. Probabil domnul Pădureanu încă suferă foarte mult, dar asta nu are nici o legătură cu mine! 

Eu am multe rochii de recuzită pe care le dădeam și Cornelia pleca cu câte o geantă, un troler plin cu câte 5-6-8 rochii. Eu nu stăteam să le număr, nu țineam un inventar. Nici nu știu sincer dacă mi-a mai rămas vreo rochie de-a mea la dânsa.

Ea, chiar înainte să moară, mi-a cerut niște ținute noi, că avea un proiect nou. Știu că am avut un sac întreg cu haine care așa a rămas de la ultima ei ședință foto, pe care nu-l desfăcusem.

Când s-a întâmplat nenorocirea, am venit la atelier, l-am desfăcut și m-a luat plânsul! Plăgeam pe sacul ei de haine! Mai ales că eu am și visat-o cu o dimineață înainte să moară!

Chiar cu o săptămână înainte, ea mă sunase să-mi spună să-i pregătesc ținute noi că a slăbit foarte mult. Era foarte mândră că a slăbit!”, ne-a mai spus Sonia. 

Sonia Trifan a fost la înmormântarea Corneliei Catanga Foto: YouTube
Sonia Trifan a fost la înmormântarea Corneliei Catanga Foto: YouTube

„Am dat chiar eu una dintre rochii să fie de sufletul ei”

Sonia Trifan s-a numărat printre puținele persoane care au fost prezente la înmormântarea solistei, deși regulile impuse pe pandemie nu permiteau. 

„Eu am fost la înmormântarea ei împreună cu Doru Iuga. Am luat inclusiv amenzi, ne-a oprit Poliția pe drumul către cimitir, pentru că era perioada aceea când nu aveai voie.

Nu cred că au lăsat-o să fie îmbrăcată cu nimic, pentru ca sicriul a fost sigilat. Din ce-mi amintesc, domnul Pădureanu spunea la un moment dat că ar vrea să-i dea o rochie de la mine. 

La câteva luni, am dat eu la Cristi Brancu în emisiune, o rochie de sufletul ei, unei fane a Corneliei. O rochie pe care o purtase ea…”, a adăugat Sonia Trifan. 

Cornelia Catanga (63 de ani) a decedat la data de 26 martie 2021, la Spitalul Universitar din București, în urma unui stop cardio-respirator. Ea a fost înmormântată după protocol Covid.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
George și Amal Clooney, Premiile Albies, Getty (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bianca dragusanu victor slav colaj instagram jpg
image png
alina sorescu jpg
1 Gabi cristea jpeg
andreea mantea si v slav jpg
sean diddy combs gettyimages jpg
Banner Dana Marijuana
Banner Camelia Mitoseru
image
actualitate.net
image
actualitate.net