Vedeta de la Antena 1 de etnie romă care nu a abandonat școala, deși tradiţia îi cerea acest lucru: „Am ştiut mereu că nu ăsta e destinul meu”

Din vara anului trecut, după ce Ramona Păuleanu și-a dat demisia, publicul din România o vede prezentând rubrica Meteo în cadrul Observatorului de la Antena 1. Ce mulți nu știu este faptul că Ana Maria Gheorghe, căci despre ea vorbim, are o poveste impresionantă de viață. Jurnalista, care este de etnie romă, cu toate că tradiţia îi cerea să renunţe la şcoală, să se mărite devreme şi să aibă copii, a ales calea educației.

Ana Maria Gheorghe a ales calea educației deși tradiţia îi cerea să renunţe la şcoală / foto: Arhivă
Ana Maria Gheorghe a ales calea educației deși tradiţia îi cerea să renunţe la şcoală / foto: Arhivă

Ana Maria Gheorghe, mamă, soție, prezentator TV, antreprenor și un om asumat, a muncit încă din adolescență, de la vârsta de 15 ani. Bineînțeles, nu multe lume știe că jurnalista este de etnie romă, și nu părinții au fost cei care au influențat-o din punct de vedere profesional, mai ales că tradiția comunității sale îi cerea să renunţe la şcoală, să se mărite devreme şi să aibă copii. Dar iată că, Ana Maria a ales educația, iar în prezent se bucură de o carieră de succes în echipa Observator.

„Am ştiut mereu că nu ăsta e destinul meu”

Când am venit pe lume se ştia foarte clar care e destinul meu. Ca al tuturor fetelor din comunitatea de romi, din care fac parte. Să mă mărit devreme şi să fac copii. Dar eu am ştiut mereu că nu ăsta e destinul meu. Şi că salvarea mea este educaţia. Azi sunt convinsă că doar norocul a făcut să îmi iasă în cale şi oamenii care să îmi arate acest drum”, a spus Ana Maria Gheorghe, potrivit observator.ro.

Călătoria Anei în lumea televiziunii a început pe vremea când era la facultate, atunci când a mers la un casting la care dorea să participe o colegă. Tot atunci a fost invitată la o ședință foto și a cunoscut-o pe Mona Segal, cea care a inventat-o. Vedeta spune că a fost norocoasă să întâlnească oameni care au ajutat-o să vadă în ea ceea ce nici măcar nu își imaginase.

În 2005, a început să lucreze în televiziune. În ultimii ani, a realizat programe meteo și de divertisment, a apărut în telenovele, a lucrat în echipe de producție și a fost prezentatoare de știri. Cea mai mare bucurie și-a găsit-o în poveștile oamenilor, atunci când a realizat reportaje despre persoane remarcabile din diferite domenii. În prezent, alături de Olivia Păunescu și Valentin Butnaru, intră zilnic în casele oamenilor cu știrile zilei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Harry și William în uniforme, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner Halloween
Banner Romanița Iovan
IMG 7009 jpeg
BeFunky collage (43) jpg
savuica jpg
madalina ghenea jpg
paris hilton gettyimages jpg
movie theater 2502213 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net