Coronavirus, 20 martie. Cazurile de Covid continuă să scadă. OMS îndeamnă populația să fie vigilentă

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îți aduce în fiecare zi bilanțul Coronavirus pentru România. Duminică, autoritățile au anunțat că au fost confirmate sub 2.500 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Coronavirus, 20 martie. Cazurile de Covid continuă să scadă. OMS îndeamnă populația să fie vigilentă
Coronavirus, 20 martie. Cazurile de Covid continuă să scadă. OMS îndeamnă populația să fie vigilentă

”În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.241 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 927 mai puține decât în ziua anterioară. 253 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”, a transmis Ministerul Sănătății duminică, 20 martie.

În continuare, cele mai multe cazuri noi se înregistrează în municipiul București (714). 

Numărul pacienților Covid care ajung în spital, în creștere

La secțiile de terapie intensivă din țară ajung din ce în ce mai puțini pacienți cu Covid, semn că pandemia a ajuns într-un stadiu ce poate fi mai ușor de gestionat de autorități, având în vedere că cazurile grave sunt mult mai rare.

Totuși, numărul pacienților internați cu Covid-19 a crescut duminică. Astfel, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.957 cu 54 mai mult decât în ziua sâmbătă. De asemenea, la ATI sunt internate 464 de persoane, cu 1 mai mult decât în ziua anterioară.

Dintre cei 464 de pacienți internați la ATI, 417 sunt nevaccinați.

Citește șiCoronavirus pentru 19 martie. Copii ucraineni cu Covid, în spitalele românești

La acest moment, cel mai vulnerabil segment al populației în fața coronavirusului sunt copiii ucraineni, care ajung cu simptome de febră, tuse, durere de gât, pe fundalul unui sistem imunitar extrem de scăzut. La spitalul Sf Maria din Iași, numărul copiilor refugiați care au nevoie de îngrijiri medicale urgente crește de la o zi la alta. 

OMS îndeamnă populația să rămână vigilentă

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, numărul infecțiilor cu COVID-19 a crescut cu 8% la nivel global comparativ cu săptămâna precedentă, fiind raportate 11 milioane de cazuri noi la nivel global și puțin peste 43.000 de decese în perioada 7-13 martie. Este prima creștere de la sfârșitul lunii ianuarie.

Citește și: Coronavirus pentru 18 martie. Varianta Deltacron, nivel redus de circulație

Cel mai mare salt a fost în regiunea Pacificului de Vest a OMS, care include Coreea de Sud și China, unde cazurile au crescut cu 25% și decesele cu 27%.

Africa a înregistrat, de asemenea, o creștere cu 12% a cazurilor noi și o creștere cu 14% a deceselor, iar Europa o creștere cu 2% a cazurilor, dar nicio creștere a deceselor. Alte regiuni au raportat o scădere a cazurilor, inclusiv regiunea de est a Mediteranei, deși această zonă a înregistrat o creștere de 38% a deceselor, legată de o creștere anterioară a infecțiilor.

O serie de experți și-au exprimat îngrijorarea că Europa se confruntă cu un alt val de coronavirus, cu cazuri în creștere de la începutul lunii martie în Austria, Germania, Elveția, Țările de Jos și Regatul Unit.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net