Domeniul unde angajații merg la serviciu beți și drogați. Sunt epuizați și demoralizați

O problemă gravă dă emoții tuturor celor care obișnuiesc să călătorească cu avionul. Un deficit de controlori de trafic aerian în Statele Unite a dus la situații complet ireale, în care forța de muncă este din ce în ce mai extenuată și predispusă greșelilor.

Domeniul unde angajații merg la serviciu beți și drogați
Domeniul unde angajații merg la serviciu beți și drogați

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, chiar au existat și unele situații de-a dreptul alarmante, în care controlorii de trafic aerian au venit la serviciu în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Chiar în această vară un astfel de controlor făcea glume pe seama faptului că „face bani mulți amețit”. Un alt caz îngriorător este cel în care un alt controlor fuma adesea marijuana, în timpul pauzelor.

Unele incidente chiar au devenit și violente, un angajat înepând să își amenințe colegi, după care a „împins agresiv” un alt angajat, care dirija avioane. În ciuda faptului că această meserie este răspunzătoare pentru siguranța a zeci, poate chiar sute de oameni, se pare că asemenea incidente devin din ce în ce mai dese, iar întreg sistemul devine vulnerabil.

Criza controlorilor de trafic aerian pune în pericol pasagerii

Probleme serioase pentru siguranța pasagerilor / foto: Shutterstock
Probleme serioase pentru siguranța pasagerilor / foto: Shutterstock

De-a lungul ultimilor 2 ani, sute de plângeri au fost depuse de către controlorii de trafic aerian către Administrația Federală a Aviației. Aceste plângeri descriu probleme majore, precum lipsa de personal, probleme de sănătate psihică a unor angajați, clădiri deteriorate, cât și prezența gândacilor și a mucegaiului.

Se pare că nu mai puțin de 7 rapoarte au fost scrise, în care se detaliază cazurile unor controlori de trafic aerian care dormeau la datorie, în timp ce 5 astfel de angajați au venit la serviciu sub influența alcoolului, sau a drogurilor.

Realitatea este că și în mod ideal, meseria de control de trafic aerian vine cu un stres enorm, cât o responsabilitate uriașă. Dar, problemele care au devenit din ce în ce mai severe în ultimii ani au accentuat condițiile dificile pentru angajați. Se pare că la finalul anului fiscal, pe 30 septembrie, s-a raportat faptul că au existat 503 erori ale controlorilor de trafic aerian, cu 65% mai multe decât în anul precedent.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net