Fapt divers
Pagina 60
Singurul bărbat pe care Tamara Buciuceanu l-a iubit toată viața. Cine a fost sufletul său pereche
Tamara Buciuceanu, faimoasă pentru rolurile sale memorabile, inclusiv cel din seria "Liceenii", a avut o singură mare iubire în viața sa: medicul anestezist Alexandru Botez.
Cel mai desfrânat rege al Europei. Deși s-a îndrăgostit la prima vedere de soția sa, a avut numeroase amante
Atunci când vorbim de regi sau chiar domnitori, majoritatea sunt cunoscuți pentru numeroasele relaţii pe care le-au avut și pentru faptul că își înșelau fără rușine soțiile. Este și cazul regelui Ludovic al XV-lea, cunoscut ca Ludovic cel Mult Iubit.
Orașul din România care nu se mai regăsește pe hartă. Deși avea importanță strategică, nu mulți își aduc aminte de el
Harta României a suferit modificări semnificative în ultimii ani, unele dintre acestea fiind de-a dreptul surprinzătoare. Este greu de imaginat, dar anumite localități care odinioară aveau o importanță deosebită acum nu mai există deloc.
Originile pantofilor cu toc. Încălțările au fost purtate iniţial de bărbaţi
Cu toate că în prezent o pereche de pantofi cu toc este accesoriul-cheie care schimbă total ţinuta unei femei, fiind simbolul feminităţii şi al senzualităţii, încălțările au fost purtate iniţial de bărbaţi. Timp de câteva decenii bune, pantofii cu toc erau un accesoriu exclusiv masculin.
Cum să scapi de procrastinare: 10 soluții rapide și eficiente!
Procrastinarea presupune amânarea sistematică, repetitivă, devenită trăsătură de comportament și având efecte majore asupra calității vieții și relațiilor.
Ce animal are amprentele foarte asemănătoare cu ale omului. Are un aspect adorabil
S-ar putea să pară ciudat, însă știai că există un animal care are amprente aproape identice cu ale omului? Și unui specialist i-ar fi greu să facă diferența. Bineînțeles, probabil că mulți se vor gândi că este vorba despre cimpanzei, maimuțe sau gorile, însă, este vorba despre alt animal.
Din ce a fost preparat primul desert din istorie. Acesta există și astăzi
Când vine vorba de deserturi, suntem înclinați să credem că acestea sunt o invenție mai recentă. Cu toate acestea, istoria deserturilor ne poartă înapoi mult mai departe decât ne-am putea imagina, atingând chiar și punctul legendar al Potopului din Biblie.
Satul unic din România. Are clădiri și drumuri de marmură, iar o singură femeie locuiește aici
În Hunedoara se ascunde un colț de lume cu totul și cu totul special. Satul Alun, aflat în Ținutul Pădurenilor, este considerat a fi unicat în Europa. Aici, drumurile și clădirile sunt sculptate din marmură, iar viața se desfășoară într-un cadru desprins parcă din basmele cele mai încântătoare.
Traumele din copilăria lui Nicolae Ceaușescu. A trăit în lipsuri până la vârsta adolescenței și avea un tată bețiv
În timp ce unii își aduc aminte probabil frânturi din viața în timpul regimului lui Nicolae Ceaușescu, alții au trăit poveștile părinților și ale bunicilor chinuiți de Securitate. Deși continuă să fie considerat cel mai aspru și controversat dictator pe care l-a avut țara, nu mulți sunt cei care ști
Regele celebru care a primit, chiar și pe patul de moarte, o scrisoare de la amanta lui. Ce îi scrisese femeia
Istoria nu este plină doar de evenimente care au rămas în amintirea oamenilor, ci și de controverse în care erau implicați regii și diversele lor amante. Multe dintre ele au avut o puternică influență la curtea regală, așa că multe dintre atribuțiile acestora erau asemănătoare cu cele ale soțiilor r
Cum se îngrijeau femeile acum 300 de ani. De ce purtau peruci pentru a-și ascunde păduchii
Dacă în prezent produsele de igienă sunt regăsite pe toate rafturile magazinelor, în trecut, acum 300 de ani, înaintașii noștri nu beneficiau de săpunuri, geluri de duș sau diverse produse de dezinfectare. Dimpotriva, au fost nevoiți să învețe să și le procure de unii singuri.
Care sunt cele mai mici țări din lume. Cea de pe primul loc nu are nici măcar un kilometru pătrat
Lumea noastră este plină de diversitate, nu doar în ceea ce privește culturile și tradițiile, ci și în dimensiunea statelor. Există câteva state care, în ciuda dimensiunilor lor reduse, au o istorie bogată și o identitate culturală puternică. Iată o privire asupra celor mai mici state din lume:
Locul unic în lume unde străzile sunt pe acoperișul caselor. Clădirile sunt conectate una de cealaltă
Știai că există un loc unic în lume în care străzile sunt construite pe casele oamenilor? Situat în provincia Gilan, Masouleh, una dintre cele mai pitorești locații din Iran, este orașul care îi fascinează pe turiști, locuințele fiind construite una peste alta, iar drum
Pot animalele să miroasă frica oamenilor? Ce spun cercetătorii
Probabil că te-ai întrebat măcar o dată dacă pot animalele într-adevăr să miroasă frica oamenilor. De-a lungul timpului, s-a observat că unele specii de animale, în special câinii, prezintă o sensibilitate specială la emoțiile și stările de spirit ale oamenilor. Așadar, pot sau nu acestea să miroasă
Ce salariul avea primarul din Sibiu acum 600 de ani. Era ales numai de Crăciun și fiecare locuitor dona o găină
Potrivit documentelor istorice, Sibiul a avut primul primar, magister civium, în anul 1366. Alegerea acestuia avea loc doar în ziua de Crăciun
Abia acum s-a aflat! Ce s-a întâmplat între Alina Sorescu și Alexandru Ciucu, înainte de a ajunge la divorț: „Fetițele simțeau”
Recent, Alina Sorescu a dezvăluit detalii neașteptate despre căsnicia ei cu Alexandru Ciucu, cu puțin timp înainte de a ajunge la divorț.
Secretele rușinoase ale lui Tudor Arghezi. Lucruri mai puțin știute despre geniul literar
Tudor Arghezi, pe numele său adevărat Ion N. Theodorescu, poet, prozator şi gazetar, cu o carieră literară întinsă şi foarte bogată, este unul dintre cei mai importanți scriitori români ai secolului al XX-lea. Ce multă lume nu știe despre geniul literar este faptul că, de fapt, scriitorul nu a excel
Cum să îndepărtezi corect florile ofilite de mușcate. Cele mai bune sfaturi de la specialiști
Mușcatele, plantele preferate ale multora, aduc un strop de culoare și bucurie în grădinile și ferestrele noastre.
Ce îngrășăminte naturale trebuie să pui la varză ca să ai parte de o recoltă bogată
Varza, această legumă versatilă, cu multiple beneficii pentru sănătate, necesită îngrijire specială pentru a obține o recoltă abundentă și sănătoasă. Un aspect crucial în creșterea varzei îl reprezintă alegerea și aplicarea corectă a îngrășămintelor potrivite.
Testul de inteligență pe care doar geniile îl pot rezolva, în numai câteva secunde! În ce casă se ascunde evadatul?
Inițial, poate părea o provocare banală, însă imediat ce vom privi mai atent la imaginea de mai jos, ne vom da seama că este mult mai dificilă decât am crede! Tot ce trebuie să facem este să ne dăm seama în care casă se ascunde evadatul!
Misterioasa stradă din Constanța la capătul căreia se vede marea. Turiștii o caută pentru fotografii
I se spunea stradelă din cauza dimensiunilor sale, dar pe cât este de mică pe atât este de încărcată de istorie. Măsoară puțin peste doi metri lățime
Povestea incredibilă de dragoste a unui rege român. A fost nevoit să aleagă între aleasa inimii și tron
Un rege al României s-a găsit în mijlocul unei povești de dragoste parcă desprinsă din filme! Din păcate, totul s-a sfârșit tragic pentru cei doi îndrăgostiți, atunci când a venit momentul să aleagă între tron, sau căsătoria cu femeia iubită.
Medicii din Egiptul Antic încercau să trateze cancerul acum 4.000 de ani! Descoperirea inedită făcută de specialiști
Medicina modernă avansează într-un ritm amețitor, iar în fiecare zi, medicii reușesc să înțeleagă mai bine organismul uman, cât și modul în care acesta poate fi tratat. Cu toate acestea, încercările medicilor de a trata chiar și cele mai grave boli nu sunt deloc un fenomen exclusiv modern!
Donald Trump și Rupert Murdoch au vrut să cumpere Casa Poporului, în anii '90. Planurile lor erau uriașe
Donald Trump și magnatul Rupert Murdoch au vrut să cumpere Casa Poporului, actualul Palat al Parlamentului, după Revoluție, fiecare țintând spre o afacere uriașă.
Inteligența artificală ne poate ajuta să comunicăm cu animalele! Proiectul inedit lansat de cercetători
Inteligența artificală devine o prezență comună în tot mai multe domenii, iar acum, un grup de cercetători dorește să utilizeze această tehnologie pentru a debloca secretele din lumea animalelor!
Ce trebuie să pui în lapte, pentru a nu se mai prinde de oală. Trucul de un real ajutor, doar așa nu va mai da în clocot
Fierberea laptelui poate fi uneori o sarcină dificilă, mai ales când laptele se prinde de oală sau dă în clocot. Din fericire, există câteva trucuri simple și eficiente pe care le poți folosi pentru a evita aceste probleme comune în bucătărie.
Destinațiile ideale pentru o vacanță solo. Cele mai fascinante locuri în care poți călători de unul singur
Cu siguranță majoritatea oamenilor își doresc să călătorească măcar o dată singuri. Fie pentru a se autodescoperi, fie pentru a se simți liberi sau a explora o zonă necunoscută în ritmul propriu. Ei bine, există și un top al destinațiilor ideale pentru o călătorie solo. Iată unde ai putea merge.
Pisicile cu blana „sare și piper” au mutații genetice și sunt rare
S-a descoperit că pisicile cu o blană alb-negru neobișnuită, care seamănă cu sarea și piperul, posedă o mutație genetică necunoscută anterior științei. Câteva astfel de exemplare au fost semnalate în Finlanda. Heidi Anderson, de la Mars Petcare Science & Diagnostics din Helsinki, și colegii săi au p
Cel mai bătrân șofer de camion din lume! Are 90 de ani și nu vrea să se pensioneze
Vârsta e doar un număr! O demonstrează Doyle Archer, din Kansas, SUA, care are 90 de ani și este cel mai bătrân șofer de camion, recunoscut în mod oficial de Cartea Recordurilor. El conduce tiruri de peste 60 de ani și a parcurs peste 8 milioane de kilometri.
„Nu plănuiesc să mă pensionez prea curâ
Trucul prin care prelungim viața hainelor. De ce nu trebuie să le lăsăm prea mult timp în coșul de rufe. „Au contact direct cu pielea noastră”
Atunci când hainele preferate ni se deteriorează, ne confruntăm cu un adevărat stres. Ei bine, există însă un truc care păstrează țesătura hainelor intactă și nu trebuie să îți mai faci griji în privința îngrijirii corecte a textilelor. Iată despre ce secret este vorba.