Ai cont Google? Atenție, poți rămâne fără el! Ce a anunțat compania

Începând din această săptămână, Google va elimina conturile care au rămas inactive timp de cel puțin doi ani, conform informațiilor de la CNN.

Google șterge conturile vechi / foto: pixabay
Google șterge conturile vechi / foto: pixabay

Politica nouă a fost anunțată de companie în luna mai, având ca scop reducerea riscurilor de securitate.

Conturile vechi prezintă un risc mai mare de utilizare a unor parole deja folosite și sunt mai puțin susceptibile să aibă măsuri de securitate actualizate, cum ar fi autentificarea în doi pași, făcându-le astfel mai vulnerabile la atacuri precum phishing-ul, hacking-ul și spam-ul, conform celor mai recente date oferite de Google.

Avertismente, trimise utilizatorilor afectați din august 

Google a declarat că va șterge conturile într-o abordare treptată, începând cu cele care au fost create și apoi lăsate deoparte fără să fie utilizate vreodată.

Scopul este protejarea informațiilor private ale utilizatorilor și prevenirea accesului neautorizat la conturi, chiar și în situația în care serviciile Google nu mai sunt folosite.

„Vrem să vă protejăm informațiile private și să împiedicăm orice acces neautorizat la contul dumneavoastră, chiar dacă nu mai utilizați serviciile noastre”, a scris Google într-o actualizare a politicii din august.

Conturile Google includ diverse servicii, de la Gmail la Documente și de la Drive la Fotografii, ceea ce înseamnă că întregul conținut al unui utilizator care nu a mai accesat contul său poate fi șters.

Cu toate acestea, există câteva excepții: conturile asociate cu canale YouTube, cele care au fonduri pe cardurile cadou, cele utilizate pentru achiziții digitale precum cărți sau filme și cele care au publicat aplicații active pe platforme precum Google Play Store, a precizat compania în luna august.

S-au răzgândit în privința conturilor

Această decizie reprezintă o actualizare recentă a politicii mai vechi. În 2020, Google a anunțat că va șterge conținutul din serviciile neutilizate, dar nu va șterge conturile în sine.

Pentru a păstra un cont activ, utilizatorii trebuie doar să se conecteze la contul lor Google sau la orice serviciu Google cel puțin o dată la doi ani și să desfășoare o activitate precum citirea unui e-mail, vizionarea unui videoclip sau efectuarea unei căutări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net