Alimentele pe care le poți mânca chiar și după ce au expirat. La ce trebuie să fii atent atunci când le consumi

Ultima actualizare:

Toată lumea știe că toate alimentele au o dată de expirare, după care nu mai sunt comestibile. Cu toate acestea, se pare că unele alimente nu sunt dăunătoare pentru organismul uman nici după această zi. Mai mulți experți în sănătate îi sfătuiesc pe oameni să folosească indicii senzoriale pentru a determina dacă un aliment este bun sau nu de consumat chiar și după data de expirare.

Alimentele pe care le poți mânca chiar și după ce au expirat / Foto: Shutterstock
Alimentele pe care le poți mânca chiar și după ce au expirat / Foto: Shutterstock

Alimentele pe care le poți mânca chiar și după ce au expirat

Ouă

Experții în sănătate spun că aceste alimente pot fi consumate după data de expirare, dar trebuie verificate în prealabil pentru a nu fi stricare. Ouăle trebuie puse într-un bol cu apă, cele proaspete să cadă la fund, iar cele stricate să plutească. De asemenea, dacă ouăle rămân la fundul bolului și stau cu vârful în sus, înseamnă că sunt vechi și trebuie gătite și consumate cât mai repede.

Pâine

La fel ca și alte alimente, pâinea are o dată de expirare, dar este setată pentru situațiile în care aceasta este depozitată la temperatura camerei, fapt care favorizează apariția mucegaiului. Potrivit experților în sănătate din SUA, pâinea poate fi păstrată în frigider, dar la temperaturi mai scăzute are un gust ciudat, deoarece apa va fi eliminată din amidon. Aceștia recomandă ca pâinea să fie păstrată în congelator, putând fi astfel consumată până la trei luni.

Iaurt

Acest aliment poate fi păstrat de fiecare dată în frigider și este bun și după două săptămâni. Nutriționiștii recomandă ca iaurtul să fie consumat în termen de șapte zile de la deschidere, deoarece este un mediu în care bacterii precum Listeria se pot înmulți cu ușurință. Cu toate acestea, unii producători spun că data de expirare este doar o recomandare și că ar trebui să ne folosim propriile simțuri pentru a verifica dacă produsul mai poate fi consumat în siguranță, dacă mai este sau nu bun.

Ciocolată

Acest desert poate fi consumat și după data de expirare, deoarece nu se strică dacă este păstrat într-un loc răcoros și întunecat. În cel mai rău caz, va exista o pojghiță albă care seamănă cu un mucegai pe deasupra, dar nu este cazul și poate fi consumată fără probleme.

Biscuiți

Aceste alimente sunt foarte procesate și pot fi consumate mult timp după data de expirare. Biscuiții vor rezista și mai mult dacă sunt lăsate nedeschiși, dar cei înmuiați pot fi introduși în cuptor pentru a le reda textura crocantă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
FotoJet (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net