Amendă exorbitantă pentru un român care a abandonat șapte cățeluși! Ce sumă trebuie să plătească

Ultima actualizare:

Amendă exorbitantă pentru un român care a abandonat șapte cățeluși pe o stradă din municipiul Buzău. Bărbatul e nevoit să plătească o amendă uriașă după gestul său neglijent. Cu siguranță, acesta nu știa că o astfel de faptă poate afecta foarte rău bugetul personal.

Bărbatul care a abandonat 7 cățeluși a fost amendat! Foto: colaj/sansanews
Bărbatul care a abandonat 7 cățeluși a fost amendat! Foto: colaj/sansanews

Lăsarea unui animal pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical constituie contravenţie. Multă lume nu știe că amenda este una foarte usturătoare. Așa s-a întâmplat și cu buzoian care a lăsat câțiva cățeluși adorabili, departe de casă, pe o stradă.

Vezi și: Motivul pentru care taximetriștii din Gara de Nord au luat 28.000 de lei amendă în doar două ore. Toți cetățenii trebuie să știe

Bărbatul n-a știut însă că a fost filmat în timp ce abandona patrupedele. Poliția a fost alertată, ulterior, după ce imaginile au apărut în spațiul public.

Emoționant: Ți se rupe inima! Cel mai trist căţel din România caută stăpân englez. De 11 ani nu-l vrea nimeni

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că protagonistul este un bărbat din Luciu, în vârstă de 53 de ani, care ar fi abanadonat puii de câine pe o stradă din municipiul Buzău, în zona unei autogări, în două zile succesive. Acţiunile bărbatului au fost surprinse de un sistem de monitorizare video, a transmis IPJ Buzău, conform Sansanews.ro.

Ce amendă a primit un român care a abandonat 7 cățeluși?

O astfel de faptă se sancţionează cu amendă între 3000 şi 12.000 de lei. Ei bine, în acest caz, oamenii legii n-au avut niciun fel de milă. Proprietarul cățelușilor, cel care i-a abandonat în municipiul Buzău, va trebui să plătească sancțiunea maximă prevăzută în lege.

Citește și: Guvernul a decis majorarea amenzii pentru lipsa rovinietei

Așadar, bărbatul va trebui să scoată din portofel suma de 12.000 lei. Povestea are un final fericit pentru iubitorii de animale. Pe lângă faptul că buzoianul a fost amendat sever, cățelușii au fost salvați, patru dintre ei fiind deja adoptați.

Poate te interesează: Dacă nu faci asta azi, primești amendă! Ultima șansă

Un bărbat care a abandonat 7 cățeluși a fost amendat cu 12.000 de lei

„Trei dintre micii patrupezi au fost plasaţi în adăpost de către reprezentanţii Biroului pentru Protecţia Animalelor, conform procedurilor legale în vigoare.

Alţi patru au fost adoptaţi de un buzoian, iar poliţiştii au primit garanţia că acestora le sunt asigurate cele necesare conform cadrului legislativ incident în domeniu, anagajându-se să le ofere adăpost şi hrană.

Bărbatul care a abandonat puii a fost identificat de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor şi i-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, respectiv OUG 155/2001 privind sterilizarea şi microciparea câinilor”, a transmis IPJ Buzău.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net