Anunțul făcut de Ambasada SUA legat de vizele românilor care vor să meargă peste Ocean. Schimbarea care va avea loc chiar de astăzi

Ambasada Statelor Unite la București a anunțat o veste bună pentru cetățenii români care au călătorit în trecut în America. Procesul de reînnoire a vizelor pentru aceștia a fost simplificat semnificativ. Conform noilor reguli, românii care au avut vize pentru SUA și doresc să le reînnoiască nu mai sunt obligați să participe la un interviu, așa cum era practica până acum.

Procesul de reînnoire a vizelor pentru SUA a fost simplificat. Foto: Click.
Procesul de reînnoire a vizelor pentru SUA a fost simplificat. Foto: Click.

Ce documente trebuie să depună cei care au mai fost în SUA

Solicitanții eligibili trebuie doar să tipărească pagina de confirmare "Fără Interviu" și să depună documentele necesare la unul dintre centrele de curierat din România. Aceste documente includ pașaportul (atât cel valabil, cât și cel anterior), pagina de confirmare a formularului DS-160, fotografii recente, chitanța pentru taxa de viză sau dovada plății, pagina de confirmare "Fără Interviu" și documentele corespunzătoare în funcție de categoria de viză solicitată.

În plus, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a făcut o declarație importantă cu privire la viitorul călătoriilor românilor în SUA. Potrivit lui Muraru, România se îndreaptă spre includerea în Programul Visa Waiver, care va permite cetățenilor români să intre în SUA fără viză. Această schimbare ar putea deveni realitate într-un interval de cel mult doi ani, începând de la anunțul oficial care va fi făcut în ianuarie anul viitor. Dacă totul merge bine, începând cu 1 decembrie 2025, românii ar putea călători în SUA fără a mai fi nevoie de vize.

România trebuie să mențină o rată de respingere a vizelor de maximum 3%

Cu toate acestea, pentru a fi admită în programul Visa Waiver, România trebuie să mențină o rată de respingere a vizelor de maximum 3%, conform cerințelor stabilite de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii. Ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec, a subliniat că acest proces necesită monitorizare și evaluare constantă, dar a exprimat încrederea că România se află pe drumul cel bun pentru a deveni parte a acestui program important în viitorul apropiat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net