Care este cel mai mic os din corpul uman. Răspunsul pe care puțină lume îl știe

Ultima actualizare:

Care este, de fapt, cel mai mic din corpul unui om? Ei bine, răspunsul este unul care ne poate surprinde pe mulți dintre noi.  Este o întrebare care, inițial, poate părea banală, însă în doar câteva secunde ne vom da seama că este mult mai dificilă decât am anticipat.   

Care este cel mai mic os din corpul uman
Care este cel mai mic os din corpul uman

Există o mulțime de detalii fascinante atunci când vine vorba despre anatomia omului, iar dacă nu am ști că sunt reale, unele pot părea de-a dreptul incredibile. Cu toate acestea, o întrebare anume, aparent extrem de banală, ne poate pune probleme celor mai mulți dintre noi. Mai precis, este vorba despre cel mai mic os din corpul unui om! Doar foarte puțini dintre noi știu unde se află, de fapt, acesta!

Deși poate că vom fi surprinși să auzim acest lucru, cel mai mic os din corpul nostru se află în ureche! Pentru a înțelege mai bine localizarea acestuia, trebuie menționat modul în care sunetul este recunoscut de către creier. Undele sonore intră, inițial, în canalul auditiv, iar de acolo trec prin membrana timpanului și intră în compartimentul urechii medii.

Acolo, undele sonore acționează, sub formă de vibrații, asupra unor oase numite malleus (ciocan), incus (nicovală) și stapes (scăriță). Dintre acestea, scărița este cel mai mic os din corpul uman.

Care este cel mai mic os din corpul uman

Cel mai mic os din corp / foto: IStock
Cel mai mic os din corp / foto: IStock

Ei bine, dacă scărița este cel mai mic os din corpul uman, poate că acum ne întrebăm cine se găsește la polul exact opus? Ei bine, acest os nu doar că este opusul scăriței în privința mărimei, dar se găsește și fix în partea opusă a corpului! Este vorba despre femur, adică osul care se întinde de la genunchi și ajunge până la șold.

Femurul are o lungime de aproximativ 50 de cm, el fiind unul dintre oasele care susțin întreaga greutate a corpului unei persoane. Mai mult decât atât, femurul este și singurul os care se găsește în coapsă, el fiind baza tuturor mușhilor din această parte a corpului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net