De ce a costat 55.000 de euro o vacanță de Crăciun în România. Ce include pachetul

Ultima actualizare:

Cât costă vacanța de Crăciun în România? Ei bine, prețurile pornesc de la 500 de euro și pot ajunge până la 1.500 euro de persoană pentru un sejur de patru nopți, arată o analiză Nordis Travel. Iar cel mai scump sejur a costat 55.000 de euro.

Cât costă vacanța de Crăciun în România
Cât costă vacanța de Crăciun în România

,,Cei mai mulți dintre românii care nu vor să stea acasă de Crăciun vor petrece sărbătorile în stațiunile turistice din țară”, arată autorii analizei.

Peste 60% dintre cei care pleacă în vacanță de Crăciun preferă destinații precum Poiana Brașov sau Predeal, Maramureș (în top e Săpânța) ori stațiuni din Moldova, cu cazare în principal în vile private.

Cea mai scumpă vacanță de Crăciun a costat 55.000 de euro

Conform analizei Nordis Travel, cel mai mult s-a plătit pentru o vacanță la un conac din Transilvania: 55.000 de euro pentru patru nopți. Trebuie însă precizat că suma include o vacanță pentru 20 de persoane. Așadar, media ar fi de 2.750 de euro de persoană.

Reprezentanții Nordis Travel, agenție touroperatoare axată pe vacanțe tailor made, care a făcut o analiză a vacanțelor pregătite pentru Crăciun și Revelion, spun că anul acesta turiștii români preferă rezervările last-minute (cu 30% mai multe decât anul trecut) și vacanțe mai scurte, pentru a se încadra în buget, fără a face însă rabat de la confort și calitate, scrie Adevărul.

Recordul vacanței de Revelion îl deține în acest an un cuplu care a plătit 70.000 de euro pentru o vacanță de 10 zile în Asia. Pachetul a inclus un tur în Indonezia, Singapore, Malaysia și Vietnam, cazări la hoteluri de lux, cu toate serviciile incluse, și zbor la bussines class.

Cea mai căutată desinație de afară?

Pe lângă vacanțele din România, în topul destinațiilor preferate de clienții agenției Nordis Travel se află Laponia, aleasă de 15% dintre aceștia. Un sejur de 4 nopți în Țara lui Moș Crăciun, pentru doi adulți și un copil, costă în jur de 7.000 de euro.

Pachetul include biletele de avion, cazare cu mic dejun inclus, plimbări cu sania trasă de husky, cina festivă și vizita Moșului (care sosește cu sania trasă de reni și oferă cadouri copiilor). 

Totodată, românii aleg și destinații turistice pentru sărbătorile de iarnă. 25% dintre au optat pentru vacanțe Dubai, Maldive sau Thailanda

Este un lucru bun că în contextul economic în care ne aflăm, românii călătoresc și găsesc bugete pentru a petrece timp frumos alături de familie și de prieteni de Crăciun și Revelion. Călătoriile au un efect terapeutic. Cu siguranță că, la capătul unui an greu, merită din plin câteva zile de relaxare într-un loc cu totul special”, a spus Anca Drugan, CEO Nordis Travel.

Se manifestă de asemenea tendința de a alege Africa, o destinație încă foarte puțin cunoscută la noi, cu țări precum Botswana, Namibia, Zambia, Zimbabwe sau Africa de Sud, mai ales că se află pe același fus orar cu România și tocmai începe sezonul cald, cu clima lui generoasă”, mai spune Anca Drugan.

Ce primesc turiștii care aleg o vacanță de Crăciun în România

O vacanță de Crăciun în România, preferată de 60% din turiștii români, care costă începând cu 500 de euro de persoană, include 4 nopți de cazare cu mic dejun și cină, plus cina festivă de Crăciun, pomana porcului, primirea colindătorilor în Ajun și alte obiceiuri.

În funcție de hotel, pensiune sau zonă, prețul poate ajunge le 1.500 de euro/persoană, la un hotel de 5*, cu facilități premium precum piscină încălzită, jacuzzi sau Moș Crăciun cu daruri, conform sursei citate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net