Cazarea în cortul ăsta e mai scumpă decât la hotel. Iată ce preț absurd cere gazda

Cazarea în cortul ăsta costă mai mult decât o cameră la hotel! Turiștii pot petrece un sejur în grădina cuiva, cu aproximativ 100 de dolari pe noapte, în friguroasa lună ianuarie.

Un weekend aici ajunge 200 de dolari (Foto: Airbnb)
Un weekend aici ajunge 200 de dolari (Foto: Airbnb)

Citește și: Ai da 340 € să dormi o noapte în cuib de pasăre?

Preț de lux, dar lipsește opulența

Proprietarul din Brighton, Marea Britanie, a inclus și un  „jacuzzi” gonflabil în experiența „de lux”. Oaspeții vor dormi pe o saltea mare și se vor înveli cu trei pături, pentru a le ține de cald. Alte facilități includ...un foc de tabără.

 „Nu este doar un cort, căci e ascuns într-o curte minunată cu vedere la mare. Parcarea este gratuită. Vă puteți bucura de un superb apus de soare în grădină. De asemenea, aveți acces la dotările din casa gazdei (duș cu apă caldă, toaletă, bucătărie completă.”, a scris proprietarul,  într-un anunț pe platforma de închirieri Airbnb, potrivit tabloidului britanic Mirror.

Iată și: De ce a costat 55.000 de euro o vacanță de Crăciun în România. Ce include pachetul

În ciuda faptului că o cameră de hotel pe malul mării, în aceeași zonă, poate fi închiriată pentru mai puțini bani decât cortul acesta, oferta are deja câteva recenzii pozitive pe Airbnb. „Sejur grozav de două nopți într-un cort minunat și m-am bucurat de focul de lemne din grădina făcut de gazda Azz”, a scris o persoană. „Foarte primitor și prietenos, comunicare bună, locație excelentă pentru unde trebuia să fim.” Un altul a adăugat: "Loc frumos, gazdă minunată. Recomand această cazare."

Vezi și: Cea mai bună alegere pentru vacanța ta: peisaje de vis, mâncare savuroasă, shopping și cultură

Gazdele percep tot mai multe taxe absurde, se plâng turiștii

La începutul acestui an, utilizatorii platformei de închirieri de locuințe au început să se plângă de listele lungi de sarcini pe care trebuie să le completeze, înainte de a părăsi proprietățile.

Persoanele cazate în case de vacanță au dezvăluit cerințele pe care le au proprietarii: înainte să plece, oaspeții trebuie să se ocupe de mai multe lucruri, inclusiv scoaterea gunoiului, spălarea cearșafurilor și tăierea gazonului la sfârșitul șederii lor. Uneori, aceste solicitări vin pe lângă o taxă mare de curățenie, lăsând un sentiment amar turiștilor, relatează Wall Street Journal.

Cazul unui utilizator Tik Tok,  Melworeit, a devenit viral, după ce acesta a dezvăluit că i s-a perceput o taxă de curățenie de 125 de dolari de către o gazdă, care le-a cerut oaspeților să scoată gunoiul, să își spele vasele și rufele și să schimbe lenjeria de pat.

Sute de oameni s-au îngrămădit să-și pună povestea în comentarii și se pare că astfel de cazuri nu sunt de loc rare.

Te-ar putea interesa șiCe pregătiri trebuie să faci pentru o vacanță cu cortul?

Dacă plătesc 229 de dolari pe noapte pentru a sta undeva plus o taxă de curățenie de 125 de dolari, nu spăl rufele”, a spus Mel în videoclip„Știu că sunt doar niște rufe și îmi va lua două minute să le sortez, dar mă deranjează din principiu”.

La acea vreme, un purtător de cuvânt al Airbnb a spus: „În timp ce gazdele își păstrează capacitatea de a-și alege propriile taxe de curățenie, oferim gazdelor sfaturi pentru a menține suma rezonabilă și le sugerăm să nu mai perceapă taxe de curățenie. În acest scop, dintre înregistrările active Airbnb la nivel global, 45% nu percep o taxă de curățenie. Pentru înregistrările care percep o taxă de curățenie, taxa este în medie mai mică de 10% din costul total al rezervării.

Un purtător de cuvânt al Airbnb a declarat: „Airbnb operează o piață în care gazdele își pot lista cazarea, iar oaspeții pot rezerva ce cazare vor. Mai ales în lunile de iarnă, oaspeții se pot trezi cu o multitudine de cereri și de taxe,  în special pentru casele oferite în prezent pentru a fi închiriate, în zona Brighton.” 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net