Cazul cutremurător al unei românce din Spania. Cum a ajuns să doarmă în stradă cu cățeii ei

Ultima actualizare:

Cazul cutremurător al Alinei, o româncă stabilită de zeci de ani în Spania, a emoționat pe toată lumea. Ajunsă șomeră, tânăra stă în stradă, alături de cățeii ei, din cauză că nu își găsește loc de muncă. Povestea acestui suflet este înduioșătoare, dar îți garantăm că va merita din plin să ajungi până la finalul articolului.

Cazul cutremurător al unei românce din Spania
Cazul cutremurător al unei românce din Spania

Pentru mult timp, lucrurile au mers decent pentru Alina. Românca a fost chelneriță timp de 15 ani, în Spania. Ulterior, tânara a schimbat domeniul și a ajuns să lucreze într-un depozit.

Din păcate, măsurile luate pe timpul pandemiei au făcut ca românca să rămână șomeră. Ghinionul ei nu s-a oprit aici. Pentru că nu-și mai găsește nimic de muncă și nu-și poate plăti chiria, Alina a ajuns să doarmă pe stradă, în mașina ei.

Cazul disperat femeii din România a fost făcut public de televiziunile și de presa scrisă din Spania, dar și pe mai multe grupuri de Facebook ale românilor din Peninsula Iberică. Printre cei care s-au implicat direct și au făcut publică povestea Alinei s-au numărat cei de la Radio10.es, inclusiv pe site-ul lor în limba română, transmite Adevărul.

A rămas fără muncă și e nevoită să doarmă în mașină. Nu-și permite să țină căldura pornită

Românca a povestit că stă în mașină, însă de multe ori nu își permite să țină căldura pornită toată ziua.

Deși a fost lovită de soartă, Alina și-a păstrat sufletul plin de bunătate. Femeia are doi câini pentru care face orice sacrificiu. Românca alege uneori să nu mănânce pentru a putea să hrănească cei doi „prieteni”. 

Nu vreau să las câinii la un refugiu pentru animale sub niciun chip. Niciunde nu le va fi cum le e cu mine. Chiar dacă stăm în mașină, le dau să mănânce, am grijă de ei. Cea mare este bolnavă și eu o îngrijesc, îi dau medicamente. Mai întâi ei și apoi eu. Dacă ei au ce le trebuie, eu mă simt bine”, a precizat aceasta pentru televiziunea spaniolă Tele Madrid.

„Nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge în situația asta. Mereu am avut de lucru, nu am trăit în lux, dar am avut tot ce îmi trebuie. M-au dat afară de la muncă odată cu pandemia și de atunci n-am mai găsit de lucru și nu am mai putut să îmi plătesc chiria, așa că m-au dat afară din apartament. Am lucrat 15 ani chelneriță, apoi câțiva ani am lucrat într-un depozit”, a adăugat ea.

Nu vrea donații pentru că nu se consideră cerșetoare! „Îmi doresc un loc de muncă, orice ar fi”

Cu un caracter de fier și o forță ieșită din comun, românca afirmă cu tărie că nu dorește mila oamenilor. Ea nu vrea să fie ajutată cu bani, ci vrea doar să muncească pentru a se putea întreține singură, așa cum a făcut-o toată viața. 

„Îmi doresc un loc de muncă, orice ar fi. Totul se învață în viață, nimeni nu se naște învățat. Vreau să îmi permit să plătesc chirie pentru o camera în care să pot să stau cu câinii mei. E tot ce îmi trebuie. Nu am nevoie să vină lumea și să îmi dea azi 10 euro, mâine 20, pentru că nu îmi place deloc situația în care mă aflu.

Mă ajută pe moment, da, dar nu mă scapă. Nu știu dacă reușesc să mă fac înțeleasă: tot ce am nevoie este un acoperiș sub care să locuiesc, să pot apoi să merg la muncă. Nu să vină cineva și să îmi dea de mâncare sau nu știu ce”, a precizat Alina.

Vești bune pentru românca din Spania

Din fericire, povestea Alinei are un final pozitiv. Auzind acest caz cutremurător, o firmă românească din Spania, Castelul de Evenimente, a anunțat că o va ajuta cu un loc de muncă și cu cazare.

„Probabil mulți ați auzit de Alina, fata care doarme în mașină împreună cu ai săi cățeluși. Am avut bucuria să citesc că Simona de la Castelul Evenimente i-a oferit cazare și muncă, o primește cu cățelușii ei. Bravo, Simona! Un gest ce merită menționat!”, a anunțat unul din membrii grupului de Facebook Anunțuri și oferte de muncă în Spania.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net