Ce județe leagă „Drumul Regelui”? Numele a fost dat chiar de către românii din zonă

„Drumul Regelui” este unul dintre diamantele ascunse ale țării noastre. Această zonă care face legătura între județele Hunedoara și Arad a fost construită din ordinul Regelui Mihai I al României, iar acum este modernizată de către autorități.

„Drumul Regelui” este modernizat / foto: CJA Arad
„Drumul Regelui” este modernizat / foto: CJA Arad

„Drumul Regelui” a primit acest nume chiar de la localnici, potrivit celor de la adevarul.ro. Drumul județean 707 face legătura între Castelul Regal de la Săvârșin și faimoasa stațiune balneară Vața de Jos, mai precis Valea Mureșului de Valea Crișului.

Drumul a fost construit chiar la ordinul Regelui Mihai I al României, în perioada postbelică, iar la momentul inaugurării era pavat în întregime cu piatră cubică. În acest an, lucrările de modernizare ale „Drumului Regelui” au fost inițiate de către autorități, iar deja 1.500 de metri de parapete au fost montați, pentru protejarea satului Obârșia.

„Ceea ce se realizează aici ține de domeniul istoriei locale și îi felicit pe toți cei implicați în această frumoasă realizare! Dincolo de lucrările efective, modernizarea drumului și celelalte investiții ale administrației locale, potențialul turistic al zonei, pe axa Săvârșin-Vața de Jos, poate fi pus mult mai bine în evidență”, declara în această toamnă Iustin Cionca, președinte a Consiliului Județean Arad.

„Drumul Regelui” a început să fie modernizat

„Am spart gheața și am ajuns cu șantierul la capătul județului, unde tăiem din munte și lărgim drumul la 5 metri, acolo unde e necesar, îndiguim valea, să protejăm casele vechi de lemn ale oamenilor (monumente în sine!) și punem asfalt acolo unde nu a existat niciodată!”, a mai declarat Iustin Cionca, conform sursei citate.

Acest drum se întinde de-a lungul a 2 județe, Arad (unde tronsonul are 22,3 km) și Hunedoara. Iar autoritățile nu se rezumă doar la a pune asfalt, ci au hotărât să facă lucrări mai de amploare la faimosul drum. Mai precis, pe segmentul unde deja a fost pus asfalt, s-a hotărât și lărgirea drumului, pentru ca „Drumul Regelui” să ofere șoferilor cele mai înalte standarde de calitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net