Ce mănâncă Regele Charles și familia regală, de Crăciun, în fiecare an. Fostul bucătar regal a dezvăluit secretul

#Casa Regală a Marii Britanii

Masa de Crăciun este specială pentru milioane de familii din lumea întreagă, iar cea regală nu face excepție. Darren McGrady (61 de ani), un bucătar din Nottinghamshire care a lucrat pentru regretata Regina Elisabeta a II-a și pentru Prințesa Diana, a gătit aproximativ șapte mese de Crăciun pentru familia regală în timpul carierei sale și a dezvăluit ce bucate preferă cei cu sânge albastru.

Regele Charles al III-lea, fotografie portret de la Încoronare
Regele Charles al III-lea preferă o masă de Crăciun tradițională (Foto: GettyImages)

Masa de Crăciun a familiei regale britanice este una tradițională și „fără fițe”

Curcan umplut de Crăciun, pe un pat de cartofi
Curcanul umplut se servește în mod tradițional de Crăciun, la britanici (Foto: Freepik)

Darren McGrady a dezvăluit că bucatele de pe masa de Crăciun a regalilor nu sunt „de fițe”, așa cum se așteaptă lumea. Familia regală respectă tradiția când sosește sezonul sărbătorilor de iarnă, iar meniul a rămas aproape același de-a lungul anilor. Este similar cu cel savurat acasă de mulți britanici.

„Au fost întotdeauna foarte tradiționali, așa că familia regală mănâncă aceleași lucruri anual. Nu se deosebesc de majoritatea familiilor, prin faptul că nu vor să-și bată capul prea tare cu mâncarea de Crăciun”, a spus el pentru OK! Magazine.

Cu toate acestea, McGrady a menționat o tradiție ciudată în timpul său petrecut la palat, care era aceea a bărbaților și femeilor care consumau micul dejun separat. În timp ce bărbaților li s-a servit un mic dejun englezesc complet, incluzând ouă, slănină, ciuperci, hering și rinichi la grătar, doamnele regale preferau  „un mic dejun ușor, constând în fructe, pâine prăjită și cafea.

În ziua de Crăciun, familia regală britanică vizitează apoi în mod tradițional biserica, înainte de a se întoarce acasă, la prânz. „A fost aceeași masă în fiecare an. Familia regală este plictisitoare când vine vorba de festivități. Nu voiau să mănânce altceva, doar curcani tradiționali. Am făcut trei curcani pentru Regina și familia ei în sala de mese regală, unul pentru creșa copiilor și apoi mai mulți pentru cei aproximativ 100 de angajați, așa că toată lumea a avut un prânz de Crăciun”, a mai explicat bucătarul.

Curcanul este mereu servit cu piure și cartofi prăjiți, umplutură de castane sau salvie și ceapă, sos de merișoare și pâine. Legumele preferate de familia regală britanică la masa de Crăciun includ varza de Bruxelles, morcovii și păstârnacul fript.

Desigur, nu au cum să lipsească băuturile, care includ un cocktail clasic de gin și lichior și un pahar de Gewurztraminer - vin alb german. La desert, Regele Charles al III-lea și familia sa servesc, anual, o budincă tradițională de Crăciun stropită cu coniac.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net