Ce părere și-a format o turistă din SUA după o vizită pe tărâm românesc: „Nu ştiam absolut nimic despre această ţară"

Ultima actualizare:

Pe țărmul Mării Negre, un eveniment semnificativ a marcat debutul oficial al sezonului de croaziere: Viking Rinda, o frumoasă navă de croazieră fluvială, a făcut o oprire în Portul Constanța. Cu aproape 200 de turiști la bord, majoritatea veniți din Statele Unite ale Americii, această călătorie a reprezentat o oportunitate senzațională pentru explorarea frumuseților țării noastre.

Impresionată de România / Sursa: captură OBSERVATOR
Impresionată de România / Sursa: captură OBSERVATOR

"Este o experiență grozavă. Nu am mai făcut asta înainte"

Adrian Zamosteanu, director de program, a împărtășit detalii despre itinerariul croazierei: "Am pornit de la Viena și am venit până la Constanța. Am trecut prin Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, Bulgaria și, în final, România. Croaziera pe care o facem noi, Capital Sophisten Europe, ne-a purtat în toate capitalele din această zonă".

Cu 180 de pasageri la bord, călătoria pe Dunăre și prin alte țări a fost una plină de descoperiri și experiențe unice. Unul dintre pasagerii americani a împărtășit impresiile sale: "Este o experiență grozavă. Nu am mai făcut asta înainte, deci a fost drăguț. Este pentru prima dată când vizitez România și sunt uimită de cât de multe lucruri interesante pot fi văzute aici. Este clar una dintre acele țări în care trebuie să te întorci, pentru că nu este destul timp să vezi totul".

Cu toate acestea, turista din SUA a recunoscut că, înainte de a ajunge în România, nu știa practic nimic despre țara noastră. "Absolut nimic înainte să ajung aici. Deci am navigat pe Delta Dunării. A fost foarte drăguț să vedem păsările și să descoperim aceste locuri pitorești".

Nava are 95 de cabine și peste 200 de persoane

Chiar dacă România a intrat oficial în spațiul Schengen pe cale aeriană și maritimă, călătoriile pe Dunăre rămân supuse unor condiții de control separate. "Controalele au fost făcute ca până acum, ca de obicei", a explicat Zamosteanu.

În ceea ce privește navele maritime mari, călătoriile către România au fost afectate de instabilitatea din regiunea Mării Negre. Din cauza conflictului din Ucraina din ultimii doi ani, navele maritime nu au mai ancorat în porturile românești.

Nava Viking Rinda, construită în 2013, este o mostră de tehnologie și confort, cu 95 de cabine și o capacitate de peste 200 de persoane. Cu toate provocările și schimbările din peisajul geopolitic, călătoriile pe Dunăre continuă să aducă turiști din întreaga lume pentru a descoperi frumusețile și bogățiile culturale ale României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net