Experiența traumatizantă pe care o turistă româncă a avut-o în Ungaria: „Ceva ireal, oamenii erau cruzi”

Mulți români împărtășesc povești negative în Ungaria și Bulgaria, iar acestea devin din ce în ce mai frecvente. O femeie a avut recent o experiență neplăcută în Budapesta.

O turistă a avut parte de o experiență horror la Budapesta / foto: Pixabay
O turistă a avut parte de o experiență horror la Budapesta / foto: Pixabay

Călătoria cu trenul spre Viena, prin Budapesta, devine tot mai problematică pentru români. Problemele devin obișnuite și nu se opresc la călătoriile către Austria sau Ungaria, ci afectează și călătoriile înapoi spre România.

O româncă a povestit pentru „Adevărul” experiența neplăcută pe care a avut-o în Budapesta.

„Am plecat cu trenul din București către Viena pe 29 noiembrie 2023, cu o întârziere de 20 de minute. Am avut bilet la cușetă. După ce am intrat în Ungaria, în jurul orei 6 dimineața, am fost obligați să coborâm din trenul "direct" către Viena, în Budapesta. După o oră și jumătate de așteptare în frig, am fost transferați la un alt tren (fără cușetă, desigur) cu scaune normale către Viena", a relatat femeia.

Dar problemele nu s-au oprit la drumul dus

Problemele nu s-au oprit aici. La întoarcere, lucrurile s-au complicat și mai mult.

„La întoarcere, pe 3 decembrie 2023, a început o altă nebunie. Trenul din Viena a venit cu o întârziere de două ore. Immediat ce am intrat în Ungaria, am fost nevoiți să coborâm, fără explicații. Am alergat după trenuri către Gyor, iar de acolo spre Budapesta. Fiecare a prins primul tren disponibil”, a mai spus ea.

Haosul a crescut când oamenii au realizat că exista o altă opțiune.  „Am ales un tren în ultima clipă, alături de mulți alții care au sărit din trenul anterior. Scopul era să prindem alt tren spre România la ora 19:10”, a adăugat ea.

CFR nu a vrut să-i aștepte pe cei întârziați

CFR a fost implicată și a refuzat să aștepte pe cei întârziați. „Am ajuns în Budapesta cu întârziere de aproximativ 20 de minute, cerând ca trenul către România să ne aștepte. Nimic, CFR-ul a fost punctual de data aceasta... În gara din Budapesta, atmosfera era tensionată.

Pe lângă frigul aspru, oamenii erau foarte iritați. Am petrecut două ore încercând să luăm bilete pentru trenul de 22:45 spre România. Când am renunțat, angajata de la ghișeu ne-a chemat înapoi și ne-a dat bilete, dar fără locuri. Le-am luat, disperați să ajungem acasă”, a povestit ea.

De data aceasta, trenul CFR a întârziat, generând o plecare amânată cu aproximativ 30 de minute.

„Am ales trenul crezând că va fi o experiență decentă, mai relaxantă decât o călătorie cu mașina, dar s-a transformat într-un fiasco total”, a adăugat femeia.

Probleme similare au fost semnalate în trecut. Recent, „Adevărul” a relatat și alte experiențe neplăcute ale unor români, care au reclamat atât compania de transport feroviar din Ungaria, MAV, cât și pe CFR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net