Cel mai tare loc de muncă. Aici ești plătit 1.000 $ ca să mănânci brânză în pat

Compania americană Sleep Junkie a anunțat că este în căutare de participanți, pentru un studiu ce va avea o durată de trei luni, la finalul căruia voluntarii vor fi plătiți cu 1.000 de dolari. Ce implică asta? Ei bine, compania cercetează impactul negativ pe care îl are consumul de brânză asupra calității somnului.

O companie americană vrea să afle dacă brânza îți strică somnul (foto: Shutterstock)
O companie americană vrea să afle dacă brânza îți strică somnul (foto: Shutterstock)

Citește și: Puține brânzeturi sunt la fel de iubite ca și Camembert. Iată ce trebuie să știți despre această brânză franțuzească 

Voluntarii trebuie să aibă 21 de ani împliniți, să locuiască în SUA, să dețină un smartwatch sau un tracker de fitness care urmărește somnul, să aibă un program de somn consecvent și să poată dormi singuri în timpul studiilor. „Căutăm oameni care sunt auto-începători, cinstiți, cu abilități bune de scriere și se bucură atât de somn, cât și de mâncare”, se arată în blogul Sleep Junkie.

Participanții vor consuma diverse brânzeturi

Pe parcursul studiului, ei vor semnala o serie de detalii și experiențe prin care trec, printre care: cât de odihniți sunt, nivelul de energie pe care îl au și dacă visează urât. Asta, bineînțeles, după ce au consumat diverse brânzeturi înainte de culcare. „Suntem conștienți de faptul că nu doar coșmarurile ne pot perturba somnul, așa că, vrem să vedem dacă există o anumită legătură între diferite tipuri de brânză și simptome care vă pot lăsa senzația de neliniștene”, a declarat Dorothy Chambers, purtătoarea de cuvânt a firmei. 

Iată și: Cum să ai cel mai odihnitor somn din viața ta. 5 remedii naturale care te ajută să adormi repede 

Experții Sleep Junkie vor oferi o listă de brânzeturi care ar trebui consumate în fiecare săptămână. Lista va cuprinde o varietate de tipuri de brânză, cum ar fi albastru, tare, moale-maturate și prelucrate. Procesul va include, de asemenea, selecții vegane și fără lactoză de brânză. Participanții vor mănânca fiecare tip de brânză în fiecare seară, în același timp. Va exista o pauză de o săptămână între fiecare schimb de brânză pentru a se asigura că rezultatele pot fi înregistrate cu exactitate.

Consumul de brânză noaptea târziu, conform zvonurilor, oferă vise ciudate. Încă din 1964, un cercetător a observat că un pacient a încetat să mai aibă coșmaruri atunci când a renunțat la obiceiul său de a mânca una sau două uncii (veche unitate de măsură) de brânză cheddar în fiecare seară.

Nu există dovezi că brânza influențează somnul

Mai recent, British Cheese Board, care a finanțat un studiu în 2005, a ajuns la concluzia că, consumul de brânză albastră provoacă vise vii, în timp ce brânza cheddar îi face pe oameni să viseze la celebrități. Studiul nu a fost tocmai eficient din punct de vedere științific sau publicat într-o revistă recenzată de cercetători, dar rezultatele au ajutat la perpetuarea credinței că brânza poate afecta conținutul viselor noastre.

Vezi și: Quiche cu trei feluri de brânză, preparatul cu care vei cuceri orice invitat 

O altă explicație indirectă este conținutul ridicat de lactoză al brânzei. Un studiu realizat în 2015 de Tore Nielson, profesor de psihiatrie la Universitatea din Montreal și director al laboratorului său de vise și coșmaruri, a constatat că doar 17% dintre oameni au spus că visele lor păreau să fie influențate de ceea ce mâncau, dar el spune că produsele lactate au fost alimentele cel mai frecvent raportate ca provocând vise tulburătoare.

Cu toate acestea, nu există dovezi care să susțină teoria conform căreia produsele lactate influențează visele în populația generală. De asemenea, contrazice descoperirile că laptele de vacă, de asemenea ridicat în lactoză, are reputația opusă de a ne ajuta să dormim. O revizuire recentă a 14 studii și studii de control randomizate efectuate între 1974 și 2019 a sugerat că, ca parte a unei diete bine echilibrate, laptele și lactatele ar putea îmbunătăți calitatea somnului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net