Cele mai bune orașe pentru munca de acasă! Locul surprinzător ocupat de București

ÔÇ×Work from homeÔÇŁ sau munca de acas─â a devenit noua pasiune a angaja╚Ťilor din Rom├ónia. ├Ä╚Ťi ar─ât─âm care sunt cele mai bune ora╚Öe pentru munca de acas─â, dar ╚Öi locul surprinz─âtor ocupat de Bucure╚Öti. Clasamentul a fost f─âcut de site-ul nerdwallet.com, ├«n urma unei analize minu╚Ťioase ├«n care au fost luate ├«n considerare mai multe aspecte cheie.

image
Cele mai bune orașe pentru munca de acasă. Foto: colaj Click

Din ce ├«n ce mai mult─â lume viseaz─â la un job ÔÇ×remoteÔÇŁ. Munca de acas─â sau varianta hibrid (c├óteva zile acas─â, c├óteva zile la birou) ├«i ├«nc├ónt─â pe tot mai mul╚Ťi dintre rom├óni. E clar,┬ápandemia┬áa schimbat regulile!

Din at├ótea lucruri rele care s-au ├«nt├ómplat ├«n cei doi ani de restric╚Ťii poate va ie╚Öi, totu╚Öi, ╚Öi ceva bun!┬áMunca de la distan╚Ť─â┬ás-a dovedit c─â poate fi mai productiv─â, ├«n condi╚Ťiile ├«n care sunt eliminate ╚Öuetele, pauzele dese cu colegii la┬ácafele┬á╚Öi ╚Ťig─âri, c├ót ╚Öi drumul (care e un infern ├«n┬áBucure╚Öti┬á╚Öi ├«n alte capitale ale Europei). Bine├«n╚Ťeles, apar multe obstacole de comunicare ├«ntr-un astfel de univers, dar cheia este s─â ai angaja╚Ťi serio╚Öi... ╚Öi s─â v─â mai ├«nt├ólni╚Ťi uneori la o limonad─â.

Poate te interesează Pașii spre un salariu de 3.000 de euro: cum începi o carieră în IT

Un nou studiu a clasat┬áora╚Öele europene┬ácare sunt cele mai bune pentru lucrul la distan╚Ť─â sau hibrid. Raportul, realizat de site-ul de comparare┬áNerdWallet, a analizat primele 30 de ora╚Öe cele mai populate din Europa, conform┬áDailynewshungary.com.

Cele mai bune orașe pentru munca de acasă! Ce capitale a devansat București

Cu un accent mare pe munca hibrid, din cauza pandemiei Covid-19, raportul eviden╚Ťiaz─â facilit─â╚Ťile cheie pe care ÔÇ×noul" lucr─âtor hibrid le caut─â ├«ntr-un ora╚Ö unde ╚Öi-ar cump─âra prima proprietate.

Capitala Spaniei, Madrid, ocup─â primul loc cu un scor impresionant de 100.4/150, urmat de Viena, cu un scor de 96.0, ╚Öi Bucure╚Öti, cu un scor de 94.2. Capitala Rom├óniei are o pozi╚Ťie surprinz─âtoare, dar ea are la baz─â o explica╚Ťie important─â pe care o vom analiza imediat. Trebuie men╚Ťionat c─â Bucure╚Ötiul dep─â╚Öe╚Öte, ├«n acest top, ora╚Öe precum Londra, Paris, Roma sau Praga.

├Än Europa, Bucure╚Öti e pe locul 1 pentru cei care vor s─â munceasc─â de acas─â ╚Öi s─â-╚Öi cumpere prima locuin╚Ť─â

image
Foto: captur─â nerdwallet.com

Capitala ╚Ť─ârii a luat un puntaj mare la conexiunea la internet, costul mic al transportului, dar ╚Öi la pre╚Ťul mediu al unei locuin╚Ťe. De fapt, acest ultim aspect a f─âcut diferen╚Ťa ╚Öi a urcat pe podium capitala Rom├óniei.

Cel mai importat ora╚Ö ÔÇ×cultural, industrial ╚Öi financiar al Rom├óniei are multe de oferit pentru noii proprietari de case, de la cele 2.224 de restaurante ale sale - inclusiv celebrul Caru' cu bere care serve╚Öte preparate din buc─ât─âria autentic─â - p├ón─â la conexiunea super rapid─â la internet, ideal─â pentru lucrul de la distan╚Ť─âÔÇŁ, au scris cei care au f─âcut topul.

image
Pre╚Ťul mediu al locuin╚Ťelor - moneda aleas─â este lira sterlin─â. Foto: nerdwallent.com

├Än schimb, Sofia se afl─â pe ultimul loc ├«n clasament, fiind considerat unul dintre ora╚Öele cele mai pu╚Ťin dorite din Europa pentru cei care vor s─â lucreze de acas─â ╚Öi s─â achizi╚Ťioneze pentru prima oar─â o locuin╚Ť─â. Capitala Bulgariei a primit un scor general de doar 53/150.

Românii preferă tot mai mult munca de acasă

Munca de acas─â va fi o solu╚Ťie pentru mul╚Ťi angaja╚Ťi britanici ╚Öi de acum ├«ncolo, chiar dac─â m─âsurile se vor relaxa jpeg
Românii preferă munca de acasă

Potrivit unui sondaj realizat de Bestjobs anul trecut, mai mult de jum─âtate dintre angaja╚Ťi (57%) au men╚Ťionat c─â ╚Öi-ar dori s─â continue munca pentru actualul angajator din alt ora╚Ö sau chiar din alt─â ╚Ťar─â, cel pu╚Ťin pentru perioada urm─âtoare.

Totodat─â, 60% dintre participan╚Ťii la sondaj ar prefera s─â lucreze de acas─â cel pu╚Ťin 3 zile pe s─âpt─âm├ón─â, ├«ntr-un sistem hibrid. ├Än schimb, jum─âtate dintre ace╚Ötia ╚Öi-ar dori s─â nu mearg─â deloc la birou, potrivit┬ábestjobs.eu.

┬áAi un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!┬á

vladut
Satul Aceredo jpg
brad pitt angelina jolie jpg
cub ion ╚Ťiriac png
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
Alexandru Arsinel batran
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
1 bruce willis jpg jpeg
image
image
image
image
Lacul Morii jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg
7 act 1 2col trotineta jpeg
Sake, b─âutura din haiku jpeg