Construcție spectaculoasă! „Autostradă fluvială" le permite șoferilor să conducă prin mijlocul unui râu

O vale muntoasă a râului Xiangxi din provincia chineză Hubei găzduiește una dintre cele mai impresionante atracții turistice ale țării - un pod de autostradă care trece prin mijlocul unui râu. „Autostrada fluvială” a fost finalizată în doar doi ani, iar costul total al proiectului este estimat la aproximativ 70 de milioane de dolari.

„Autostradă fluvială" din China (foto: captură video)
„Autostradă fluvială" din China (foto: captură video)

De ce a fost construită?

Finalizată în 2015, „autostrada fluvială” a Chinei a devenit una din cele mai impresionante atracții turistice ale țării, mulți turiști călătorind în țară doar pentru a trece cu mașina prin mijlocul râului și a admira peisajul uimitor. Proiectată pentru a lega orașul Gufuzhen din județul Xingshan de autostrada principală care circulă între Shanghai și Chengdu, în sud-vestul Chinei, această autostradă unică nu are prea mult sens la prima vedere. De ce a fost de fapt construită?

Drumul, cunoscut sub numele de „Gu Zhao”, are o lungime de 10,86 kilometri, iar o distanță de 4 kilometri a fost construită deasupra râului. Realizarea autostrăzii nu doar că a fost mai ieftină, ci și mai eficientă, potrivit inginerilor chinezi, relatează OddityCentral.

Oamenii parcurg acum distanța de o oră în doar 20 de minute

Chiar dacă există deja o autostradă de-a lungul râului, porțiunea se pare că a fost mai rapidă de construit, deoarece construirea unei autostrăzi printr-un peisaj muntos complex, cum ar fi valea râului Xiangxi din Hubei, este mai grea decât pare – implicând săparea tunelurilor prin rocă, relocarea oamenilor care trăiesc la marginea râului și afectarea florei și faunei locale.

De aceea, o echipă de ingineri a decis să construiască o autostradă în mijlocul râului. Iar cei aproximativ 70 de milioane de dolari cheltuiți pe construirea drumului se pare că a fost un preț destul de mic, față de cât ar fi costat o autostradă de-a lungul râului. Și nu doar suma de bani a fost mai mică, și timpul necesar pentru a merge de la Gufuzhen la autostrada principală a fost scurtat. Oamenii parcurg acum distanța de o oră în doar 20 de minute.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net