Cu siguranță nu știai! Adevăratul motiv pentru care NU trebuie să comanzi o pizza gata tăiată
Pizza este una dintre cele mai consumate mâncăruri în majoritatea țărilor. Pregătită în propria bucătărie, consumată în restaurant sau comandată la ușa locuinței, acest preparat cu specific italienesc reprezintă o variantă rapidă și la îndemâna oricui, atunci când nu ai chef să gătești sau ai avut o zi prea obositoare. Totuși, dacă optezi pentru această variantă, ar trebui să nu o comanzi gata tăiată.
Pizza pe care o comandăm acasă vine direct tăiată în mai multe felii, însă ar trebui să specifici celor de la restaurant că dorești să o primești nefeliată. Iată care este, de fapt, diferența și de ce nu ar trebui să mai faci această greșeală.
De ce nu este bine să comanzi pizza tăiată de-a gata. Motivul te va surprinde!
În momentul în care primești pizza gata feliată, crusta care este tăiată lasă zeama să se scurgă, astfel că blatul va deveni uleios și foarte moale. Pentru a evita acest lucru, încălzește cuptorul și bagă puțin pizza la încălzit, la o temperatură sub 100 grade Celsius.
Acest lucru îi va permite să se încălzească fără să se ardă, iar crusta va deveni mult mai crocantă. Ulterior, o poți tăia și servi cât timp încă este caldă.
Top cinci curiozități despre pizza, pe care cu siguranță nu le știai
Prima pizzerie din lume a fost inaugurată în anul 1830, în Napoli. Poartă denumirea de „Antica Pizzeria Port'Alba” și funcționează și în prezent.
În anul 2009 a fost deschisă prima pizzerie în Coreea de Nord.
În anul 1962, în Statele Unite ale Americii, a fost inventată prima pizza congelată.
În perioada secolului al XVIII-lea, în Napoli, oamenii cu o situație precară obișnuiau să ungă pâine plată coaptă în cuptoare cu sos de roșii.
Pizza cu mozzarella nu este atât de consumată în India, preferată fiind cea cu brânză tofu.