Aici se face cea mai bună pizza din lume? Atenție, restaurantul nu e în Italia!

Ultima actualizare:

Originea rețetei de pizza este un subiect dezbătut de ani de zile, specialitatea culinară fiind inventată, cel mai probabil, într-o țară din bazinul Mării Mediterane.

Chiar dacă cei îndrăgostiți de cultura Italiei vor susține mereu că pizza este originară din Napoli, o pâine cu blat subțire și rotund, acoperită cu diverse alte ingrediente și mirodenii s-a consumat și în Babilon, Egipt, Imperiul Persan și, tot în antichitate, în teritoriile elene.

Rețetele italienești de pizza sunt cele mai populare

Italienii, însă, au aplicat aceeași rigoare specifică rețetelor tradiționale și când a venit vorba despre pizza. Din acest motiv, s-a înrădăcinat convingerea că cea mai bună pizza este făcută în Italia, iar argumentele sunt bine întemeiate: puține ingrediente, indiferent de rețeta gătită și, cel mai important, calitatea ingredientelor.

Vezi și: Cutiile de pizza și impactul lor asupra mediului

Din păcate, turismul de masă și volumul fabulos de pizza consumată zi de zi, în întreaga lume, a afectat, pretutindeni, ambele elemente de bază ale unei rețete autentice. Pizza este ornată cu o multitudine de ingrediente, rezultând o sorcovă calorică și, cel mai grav, sunt folosite ingrediente de slabă calitate, ieftine și procesate pentru a accentua anumite arome, inclusiv în Italia.

Astfel, în căutarea pizzei perfecte, mulți critici culinari consacrați au transmis, la unison că „cea mai bună pizza din lume se găsește în... Arizona!”. Chiar dacă statul Arizona este în SUA, pizzeria recomandată de criticii culinari este una italienească, deținută de simpaticul Chris Bianco.

Cea mai bună pizza, identificată în Phoenix, Arizona

Localul se numește „Pizzeria Bianco” și este amplasat în centrul orașului Phoenix, din statul Arizona. Secretul lui Chris Bianco ține exact de ingredientele utilizate. De la boabele de grâu din care e măcinată făina pentru blat, la bulgării de mozzarella făcuți manual, în fiecare dimineață, după o rețetă originală, până la frunzele de busuioc, care ornează fiecare pizza, toate ingredientele au o trasabilitate clară.

Chris a pornit într-o veritabilă expediție regională pentru a identifica furnizori autentici, care i-ar putea pune la dispoziție fiecare ingredient. Ba chiar a încurajat pornirea anumitor afaceri care prosperă, acum. Secretul său, banal, de altfel, sunt ingredientele „curate”, lipsite de aditivi, mereu proaspete. 

Citește și: Arnold Schwarzenegger a împărțit pizza veteranilor de război. Cine l-a însoțit la eveniment?

Poate să pară greu de crezut, dar o asemenea reușită e greu de obținut în ziua de azi. Chiar Chris Bianco a petrecut ani de zile până a reușit să se asigure că fiecare ingredient e cultivat, crescut sau produs așa cum trebuie. 

Abia atunci a reușit să pună bazele mai multor restaurante, utilizând ingredientele furnizorilor săi de încredere, pe care îi mai vizitează din când în când pentru a fi sigur de calitatea produselor.

Pizzeria Bianco a fost declarată ca fiind localul în care se servește cea mai bună pizza din Statele Unite de către Bon Appétit, Rachael Ray sau Andrew Zimmern. Criticul culinar al revistei Vogue a pornit într-o „epopee” prin întreaga lume pentru a găsi pizza perfectă.

Vezi și: Pizza de post de la Paula Seling. Secretele unui blat fără gluten

La finalul călătoriei culinare acesta a spus că „cea mai bună pizza din lume e în Arizona, la pizzeria Bianco”. Localul a fost lăudat și de Martha Stewart și Oprah Winfrey. Platforma de streaming Netflix i-a dedicat, recent, un episod întreg lui Chris Bianco, în deschiderea celui de-al șaptelea sezon al seriei „Masa bucătarilor șefi”, numit „Chef's table: Pizza”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net