Cum a ajuns un livrator de mâncare să aibă două proprietăți în Dubai în valoare de 640.000 de euro

Jim Wen, o femeie în vârstă de 42 de ani, a parcurs un drum impresionant, trecând de la o carieră de livrator de mâncare la un statut de miliardară, dar și de inculpată pentru spălare de bani. Povestea sa uluitoare a captat atenția publicului după ce autoritățile din Marea Britanie au descoperit că a schimbat bitcoin în numerar, în urma căruia a dobândit o avere impresionantă.

Jim Wen are două proprietăți în Dubai. Foto: arhiva.
Jim Wen are două proprietăți în Dubai. Foto: arhiva.

 Wen a fost găsită vinovată de spălare de bani

Jurnaliștii au dezvăluit că Wen a fost găsită vinovată de spălare de bani în urma unui proces la Southwark Crown Court din Londra, potrivit anunțului făcut de Parchetul Coroanei din Marea Britanie într-un comunicat de presă.

În urmă cu trei ani, autoritățile au confiscat 61.000 de bitcoin din portofelele digitale ale lui Wen, criptomonede obținute în mod fraudulos în anul 2021. La momentul confiscării, valoarea acestora era estimată la 1,8 miliarde de dolari, însă aceasta a crescut ulterior la 3,8 miliarde de dolari.

Se pare că implicarea lui Wen nu se rezumă doar la îmbogățirea personală. Conform procurorilor, aceasta a asistat un escroc internațional, care este încă în libertate, în ascunderea și spălarea criptomonedelor. Aproximativ 130.000 de investitori chinezi au fost afectați între anii 2014 și 2017 în cadrul acestui scheme frauduloase, scrie Adevărul.

Și-a cumpărat două proprietăți în Dubai în valoare de 640.000 de dolari

Instanța a dezvăluit că, în anul 2017, Jim Wen a schimbat criptomonedele în numerar și și-a investit banii în bijuterii și două proprietăți în Dubai, evaluându-se la peste 640.000 de dolari. De asemenea, a închiriat o proprietate cu șase dormitoare în nordul Londrei, pentru care plătea lunar aproximativ 20.000 de dolari.

Pe lângă aceste investiții, Wen a susținut financiar mutarea fiului său din China în Marea Britanie și înscrierea acestuia la o școală privată.

Autoritățile au devenit suspicioase în legătură cu proveniența sumelor considerabile atunci când Wen a încercat să achiziționeze proprietăți în Londra. Ulterior, femeia a întâmpinat dificultăți în schimbarea criptomonedelor în numerar.

Întrebată despre proveniența sumelor, Wen a declarat inițial că acestea provin din mineritul de bitcoin. Ulterior, a afirmat că "angajatorul" ei, escrocul internațional, i-a oferit 3.000 de bitcoin.

Jim Wen urmează să fie condamnată pe data de 10 mai, odată cu finalizarea procesului. Această poveste șocantă ridică întrebări despre securitatea și legalitatea criptomonedelor și a spălării de bani în era digitală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Robert Fico premierul Slovaciei transportat la spital după tentativa de asasinat FOTP AFP
image
image
image
image
image
image
Elisabeta Movila png
piept de pui jpeg
8 hangerli alexandru jpg
Caragiale şi soţia sa, Alexandrina, la Târgul de Moşi, în Bucureşti
premierul robert fico jpg
Arsenie Boca cap jpg
georgia melissa laurie gemene crocodil profimedia jpg
plaje bulgaria blue flag jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net