Cum îți poți decora casa «ecologic», fără să scoți un ban din buzunar

Ultima actualizare:

Nimic nu se pierde, totul se transformă. Iar câteodată se poate transforma în ceva extrem de frumos și practic. Decât să arunci noptiera veche sau scaunul șubrezit, mai bine le recondiționezi. Decât să cumperi o bancă nouă pentru grădină, mai bine îți faci tu rapid una, dintr-o scândură. Sunt multe idei geniale de a-ți decora casa fără să scoți un ban din buzunar.

Foto: Casa Magazin
Foto: Casa Magazin

Specialiștii de la Casa Magazin vorbesc despre așa-numita „decorare ecologică”, prin care poți recicla orice este vechi și nu te mai încântă: mobilă, cărți vechi, bibelouri, borcane. Este cea mai ușoară, mai ieftină și mai la-ndemână metodă de a da un suflu nou casei tale. De pildă, poate ai o masă, un scaun care au văzut și zile mai bune. Dar, cu câteva straturi de lac și de vopsea, poți să le dai o viață nouă. Sau, dacă arunci o parte din mobilier, salvează bucăți pe care le mai poți utiliza: niște mânere din bronz, decorațiunile metalice, picioarele sculptate etc.

Ce minunății poți face din „vechituri”

Borcanele pot lua forma unor minunate ghivece de flori, dacă plantezi în ele mici cactuși, cu pietricele colorate și pământ. Paleții care se găsesc ieftin cam peste tot pot deveni jardiniere verticale excelente sau mobilier de grădină.

Decorarea ecologică presupune folosirea plantelor, a luminii naturale, reciclare, economie la energie electrică. Spre exemplu, dacă uiți mereu să stingi lumina când ieși din cameră, instalează un iluminat cu senzori de mișcare, recomandă Casa Magazin.

Și vedetele recondiționează

Unele vedete aplică acest principiu al decorării ecologice din pură pasiune. Prezentatoarea Prima TV Irina Gologan a început în pandemie să inventeze activități care să le țină active pe cele două fetițe ale ei. Astfel, au început să redecoreze mobila. Atât pe cea veche, cât și piese de mobilier bune, dar cărora voiau să le dea un suflu nou.

Prezentatoarea tv Irina Gologan și fetițele ei adoră să picteze mobila
Prezentatoarea tv Irina Gologan și fetițele ei adoră să picteze mobila

„Am început să prind drag de asta atunci când a trebuit să schimb mobila de bebeluși cu una de domnișoare, în camera fetelor mele. Îmi doream ceva din lemn masiv și ce găseam în magazine fie nu avea personalitate, fie era mult prea scumpă! Și într-o zi mi-am amintit de mobila pe care eu o aveam în camera mea, pe vremea adolescenței!

Așa că am transportat-o de la Piatra Neamt și ne-am pus pe recondiționat. Ea era inițial un maro închis. Am smirgheluit vreo două zile, apoi ne-am apucat toți de vopsit. Am ales să o vopsim în nuanțe de gri și roz și să îi aplicăm buline! A ieșit o minunăție! Apoi, ușor, ușor, am dezvoltat o pasiune pentru asta și, cum prind un scaun, o masă, a căror vreme a trecut, mă apuc de vopsit! Iar imaginația nu are limite”, a povestit Irina într-un interviu pentru Click!.

Citește și: Cum să ai o baie ca în filme, dar cu bani puțini? Trucuri știute doar de cei mai buni designer de interior

Prezentatoarea tv Cristina Șoloc a descoperit în urmă cu câțiva ani pasiunea pentru reciclare și singură și-a amenajat balconul.

Cristina Șoloc
Cristina Șoloc

„Sunt o mulţime de pagini care-ţi arată cum orice obiect de aruncat poate căpăta, cu puţină imaginaţie, altă viaţă. Şi e suficient să vezi că se poate, după care ai libertatea să fii original. Mi s-a părut un exerciţiu foarte provocator, care m-a fascinat pe loc”, ne povestea Cristina.

Citește și: Cum arată casa ideală în pandemie. Cristina Joia ne dă idei de amenajare

Face tot felul de obiecte de artă din vechituri. Peretele balconului a fost tapetat cu dopuri de la cutiile de lapte, lipite între ele cu un pistol cu silicon, din niște paleți a făcut o băncuță, iar un butoi vechi a devenit o excelentă măsuță.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net