Cum trebuie să tăiem trandafirii, toamna? Sfatul grădinarilor cu experiență care ne va ajuta plantele să înflorească spectaculos

Dacă ne numărăm printre românii care au trandafiri, atunci cu siguranță știm că aceste flori superbe au nevoie de mult mai mult decât puțină apă oferită ocazional. Pe lângă diversele tipuri de îngrășământ de care trandafirii au nevoie, pe timp de iarnă este foarte important să îi tăiem, pentru a-i ajuta să se dezvolte cât mai sănătos.

Trandafirii trebuie tăiați și toamna
Trandafirii trebuie tăiați și toamna

Trandafirii vor înflori mereu la capătul noilor ramuri, motiv pentru care este foarte important când, dar și cum, să îi tăiem. Scurtarea ramurilor acestora îi va ajuta să rămână sănătoși și să înflorească mai mult, așa că este foarte important să nu ignorăm această procedură.

Cel mai bine este să tăiem trandafirii la finalul iernii, perioada ideală fiind cuprinsă între mijlocul lui februarie și începutul lunii martie. Dar, atunci când tufa are dimensiuni mari și este excesiv de voluminoasă, putem face o tăiere inițială și toamna. Este important să scurtăm ramurile cu 40%, poate chiar 50%, odată cu această primă tăiere.

Cum trebuie să tăiem trandafirii

În general, forma ideală în care ar trebui tăiați trandafirii este una similară cu cea a aunui pahar de vin. Este important ca ramurile să fie cât mai rare spre centru, așa că va trebui să lăsăm numai 4 – 6 ramuri de bază. Fiecare dintre acestea trebuie să aibă cel mult 3, sau 4, ramuri secundare.

În timpul tăierii inițiale din toamnă, trebuie să eliminăm complet crenguțele mici și subțiri, care nu vor produce niciodată flori, dar și ramrurile mai vechi de 2, sau 3 ani. Desigur, ramurile bolnave, uscate, sau cele care blochează lumina Soarelui trebuie să fie eliminate.

Trandafirii noștri vor înflori spectaculos

La final, înălțimea tufișului nu trebuie să coboare sub 25 de centimetri, iar după ce scurtăm fiecare ramură, acestea ar trebui să aibă o lungime cuprinsă între 15 și 30 de centimetri. În general, trandafirii mai bătrâni vor avea nevoie de mai puține intervenții decât cei tineri, iar chiar și ramurile mai vechi de 2 ani vor produce flori.

După ce am scurtat o ramură, tăietura trebuie dezinfectată. În acest scop putem amesteca cam 50 de grame de Oxiclorură de Cupru 50 în cam 5 litri de apă. Apoi, putem aplica acest amestec pe tăietură, iar tratamentul se va aplica iar în luna aprilie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Harry și William în uniforme, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
asasinat arad crisan jpg
test iq1 jpeg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
extrageri loto
casa-locuinta-credit-imobiliare-cheie
carent de smecher jpg
apartament colaj pixabay jpg
Cetatea Enisala din Dobrogea Foto Ciprian Mihai Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net