De ce s-a temut Regina Elisabeta a II-a cel mai mult, înainte să moară. Prințesa Anne a dezvăluit secretul

#Casa Regală a Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a avut teamă care s-a adeverit, în cele din urmă. Fosta suverană a Marii Britanii a fost îngrijorată că va muri la castelul său de la Balmoral, Scoția, a dezvăluit fiica sa, prințesa Anne (73 de ani), într-un nou documentar BBC, care oferă o restrospectivă a anului încoronării noului rege, Charles al III-lea (75 de ani).

Portret al Elisabetei a II-a. Regina, îmbrăcată într-o ținută bej, cu o pălărie cu pene pe cap
Regina Elisabeta a II-a nu a vrut să-și împovăreze familia, înainte de moarte (Foto: GettyImages)

Prințesa Anne: „Credea că ar fi mai dificil dacă moare la Balmoral”

Prințesa regală a dezvăluit că Regina Elisabeta a II-a a crezut că va fi mai greu pentru familia ei, dacă se va stinge la castelul scoțian. „Cred că a existat un moment în care a simţit că lucrurile ar fi fost mai dificile dacă ar fi murit la Balmoral. Şi cred că am încercat să o convingem că asta nu ar trebui să facă parte din procesul de luare a deciziilor. Așa că sper că a simțit că așa a fost mai bine, în cele din urmă”, a declarat prințesa Anne, potrivit People.

Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață pe 8 septembrie 2022, la castelul Barmolar, după ce a stat 70 de ani pe tron, fiind cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. Moartea sa a fost urmată de o o perioadă de doliu național, cu o organizare minuțioasă, pregătită de mult timp, iar ceremoniile funerare au avut loc în diferite locații.

Regina și-a trăit ultima parte din viață la Castelul Windsor, dar a petrecut mult timp la Balmoral, mai ales vara și de sărbătorile de Crăciun. Sicriul reginei a fost expus publicului în Catedrala St. Giles din Edinburgh și apoi transportat la Londra cu un avion militar pentru a fi expus în Westminster Hall, până în ziua înmormântării. În cadrul documentarului, prințesa Anne a mai vorbit și despre sentimentul de ușurare pe care l-a simțit când coroana a fost scoasă din sicriu și responsabilitatea a fost transferată noului rege, Charles al III-lea. Documentarul BBC, intitulat Charles al III-lea: Anul Încoronării”, va fi difuzat pe 26 decembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net