De ce trebuie să pui ceva roșu în brad, în noaptea de Revelion. Tradiția pe care românii au uitat-o

Bradul de Crăciun este una dintre cele mai mari bucurii pentru oamenii din întreaga lume. Chiar dacă ai pus în el tot ce ți-ai dorit, iată ce trebuie să mai adaugi, în noaptea de Revelion, în brad, pentru a-ți merge bine în anul care urmează. 

Brad de Crăciun
Brad de Crăciun

Una dintre cele mai importante tradiții românești pe care, din păcate, toată lumea a uitat-o este legată de bradul de Crăciun. 

De ce trebuie să pui ceva roșu în brad, în noaptea de Revelion

În noaptea de Revelion, chiar dacă alegi să rămâi acasă sau plec, trebuie neapărat să pui ceva roșu în brad. Fie că e vorba de o fundiță făcută chiar de tine, o ață roșie, un globuleț roșu, o bucată de beteală roșie. 

Citește și - Cum s-a pregătit România de Crăciun. Bradul care încurcă circulația și decorațiuni mai ceva ca ala Moulin Rouge

Tradițiile românești sunt importante și transmise din generație în generație. Se spune că dacă pui ceva roșu în brad în noaptea de Revelion, vei avea noroc tot anul și vei fi ferit de boli și de rele. 

Mai mult, se spune că dacă pui ceva roșu în brad vei fi extrem de bucuros tot anul și vei avea parte numai de lucruri bune. Pe plan profesional, toate îți vor merge bine și vei avea parte chiar de promovări anul viitor, bani mulți și toate dorințele îți vor deveni realitate. 

De ce trebuie să te săruți sub vâsc, în noaptea de Revelion

În tradițiile de Revelion există numeroase lucruri pe care trebuie să le faci. Se spune că dacă te săruți sub vâsc în noaptea trecerii dintre ani, vei avea o relație sau o căsnicie ferită de necazuri, iar înțelegerea va dăinui pretutindeni în casa ta. 

Vâscul este considerat a fi o plantă aducătoare de noroc și bogăție, deci chiar dacă ești singur de sărbători și nu ai cu cine să te săruți, nu-ți face griji! 

Agață-l de ușă sau deasupra lustrei din cameră și vei fi norocos și bogat tot anul care vine. 

Tot de Revelion este bine să pui pe masă pește, pentru că aduce și acesta bogăție. De asemenea, trebuie să fii alături de toți cei dragi ție, fie acasă, fie în vacanță la munte sau la mare sau la restaurante de lux, oriunde alegi să te petreci. 

Revelionul este și a fost întotdeauna una dintre cele mai importante zile din an, așa că trebuie să-i acorzi mare atenție. Fetele nemăritate trebuie să pună într-o vază cu apă un buchețel de busuioc, pentru a-și găsi alesul în anul care vine. 

La 12 noaptea, fix la trecerea dintre ani, trebuie să ai în buzunare bani, dar și o listă cu dorințe pentru anul viitor, la care ții foarte mult să se îndeplinească. Cele mai importante dorințe se îndeplinesc în noaptea de Revelion, așa că dacă îți dorești ceva cu ardoare, la 12 fix este cazul să te gândești la acest lucru mai mult ca niciodată.

Tot în ziua de Revelion trebuie să primești colindătorii și pe oricine îți calcă pragul casei, altfel se spune că vei avea o casă pustie pentru tot restul anului și nimeni nu-ți va bate la ușă. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net