Hoții au furat o avere de la o bătrână din Iași! Metoda online prin care femeia a fost păcălită

Escrocii au lăsat fără niciun ban o femeie în vârstă de 62 de ani, din județul Iași! Bătrâna a accesat un site care îi promitea câștiguri financiare rapide, însă, ce a urmat apoi a costat-o o avere! Hoții i-au furat din cont suma de 19.000 de lei, iar odată ce femeia și-a dat seama ce s-a întâmplat, a sunat imediat la Poliție.

Bătrâna a fost jefuită de necunoscuți / foto: Getty Images
Bătrâna a fost jefuită de necunoscuți / foto: Getty Images

O bătrână în vârstă de 62 de ani, din județul Iași, a devenit victima escrocilor din mediul online! Aceasta a accesat un site care îi promitea câștiguri financiare rapide, însă, ce a urmat apoi a costat-o o avere! Hoții i-au furat din cont suma de 19.000 de lei, iar odată ce femeia și-a dat seama ce s-a întâmplat, a cerut ajutorul autorităților, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24.

Se pare că site-ul pe care a intrat femeia promitea câștigurile prin investiția unei sume de bani în cumpărarea de acțiuni la o companie comercială listată pe Bursa de Valori. Din păcate, femeia a crezut că acest site este unul legitim, așa că și-a introdus datele personale. Apoi, bătrâna a primit două link-uri pe rețelele de socializare, de la o persoană necunoscută.

O bătrână a devenit victima unei escrocherii cibernetice

Potrivit persoanei respective, aceste link-uri erau menite pentru instalarea unei aplicații speciale pe telefon. Ei bine, în momentul în care femeia a instalat această aplicație, ea a pierdut complet controlul asupra telefonului ei!

Persoanele necunocute au intrat în aplicația pe care bătrâna o folosea pentru a face tranzacții bancare și au transferat suma de 18.000 de lei din contul acesteia. Apoi, au accesat și un card bancar, de unde au mai furat, în plus, suma de 1.245 de lei.

„În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de 'înşelăciune', 'efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos' şi 'accesul ilegal la un sistem informatic”, au comunicat cei de la IPJ Iași, potrivit sursei citate. Din păcate, astfel de escrocherii sunt din ce în ce mai comune, în mediul online.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net