Leguma banală pe care nu trebuie să o consumăm niciodată crudă. Poate fi toxică și periculoasă pentru organism

Este o legumă banală, pe care poate că cei mai mulți dintre noi o consumăm destul de des. Ea poate fi pregătită în numeroase feluri și se găsește în mai toate magazinele și restaurantele din țară. Însă, deși este atât de populară, puțini oameni știu că ea poate fi și toxică!

Fasolea crudă poate fi periculoasă pentru organism
Fasolea crudă poate fi periculoasă pentru organism

Atunci când începem o dietă, primul lucru care ni se va spune este că trebuie să mâncăm mai multe fructe și legume. Iar, în mod obișnuit, acest sfat este unul bun, pe care ar trebui să îl și urmăm. Însă, deși fructele și legumele pot fi atât de benefice pentru organismul nostru, există și anumite capcane la care trebuie să fim atenți!

De exemplu, atunci când vine vorba despre fasole, este foarte important să știm că aceasta nu trebuie consumată niciodată crudă! Unele legume conțin, în mod natural, toxine menite să le protejeze de dăunători. Iar fasolea se numără printre aceste legume care pot fi toxice pentru oameni, dacă este consumată crudă!

La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm fasole

Desigur, atunci când gătim fasolea, temperatura ridicată va neutraliza aceste toxine naturale. Însă, dacă am fost vreodată tentați să gustăm fasole crudă, trebuie să știm că ar trebui să rezistăm în fața acestei tentații!

Mai precis, fasolea conține fazină, un compus proteic menit să protejeze planta de prădători, dar care face parte din grupul lectinelor. Iar deși substanța este menită să protejeze fasolea de dăunători, ea poate fi toxică și pentru oameni!

Fazina poate fi periculoasă pentru oameni

Chiar și atunci când este consumată în cantități mici, fazina poate fi periculoasă pentru oameni. Practic, ea interferează cu modul în care oxigenul este transportat în sângele nostru. De asemenea, fazina afectează și absorbția nutrienților în intestine.

De asemenea, nu ar trebui să gustăm niciodată nici cartofi cruzi. Aceștia conțin solanină, care va provoca o arsură ușoară în gât, cât și probleme gastrointestinale. Astfel, deși putem fi tentați să gustăm aceste legume crude, ele pot fi foarte periculoase pentru organismul nostru! Însă, dacă sunt gătite, după cum știm deja, ele pot fi consumate fără probleme!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cetatea Carcassonne (© cristoiublog.ro)
luta iovita colaj captura video jpg
Cele mai frumoase staţiuni din Spania: las Palmas de Gran Canaria jpeg
nicusor dan (st) vs george simion (dr) 2  foto colaj fb jpg png
yuji beleza colaj facebook jpg
zodii cu noroc in urmatorii 2 ani jpg
Aristide Blank (dreapta), finanțistul camarilei lui Carol al II-lea
laurence olivier captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net