Marea Britanie, o destinație de vis? O româncă a trăit o adevărată „traumă” în timp unei vizite în Regatului Unit

Marea Britanie este o destinație populară printre români pentru un city break, fiind totodată și un oraș ales de mulți pentru studii sau muncă. Totuși, o româncă, revenită într-o vizită în Regatul Unit, a fost dezamăgită de ceea ce a descoperit acolo.

Brighton, unul dintre orașele vizitate de turista din România / foto: Pixabay
Brighton, unul dintre orașele vizitate de turista din România / foto: Pixabay

După șapte ani, o româncă s-a întors în Londra și a fost șocată de schimbările pe care le-a găsit, imaginea orașului fiind complet diferită față de prima sa vizită.

Pe blogul său, ea a povestit experiența avută, menționând că a fost nevoită să își țină rucsacul în brațe pe drumul de la aeroportul Luton până în Bedford, deoarece alte locuri erau mult prea murdare. 

Pe lângă mizerie, ea a observat și un grup de copii de vârstă școlară generală, care aveau un comportament agresiv. Șoferul autobuzului a fost nevoit să oprească pentru a îi calma. 

„Mizeria-i de la stradă la autobuz. Pe tot drumul de la aeroportul Luton şi până la Bedford mi-a fost scârbă să îmi ţin rucsacul altundeva decât în braţe”, a scris tânăra pe blogul ei.

Românca s-a ales cu probleme de sănătate

O altă problemă cu care s-a confruntat românca în Anglia a fost legată de sănătatea ei, deoarece sinusurile i s-au inflamat din cauza calității foarte proaste a aerului.

  „Am avut tot timpul cât am stat prin Anglia sinusurile inflamate [semnul meu că-s multe otrăvuri în aer, apă şi mâncare]. Mi se pare oricum că aproape orice mănânci e fad, are prea mult ulei şi, la finalul mesei, parcă a fost doar ca să ai ceva în stomac. Apa este oribilă ca şi gust, foarte acidă”, a mai scris românca pe blog.  

Nu au putut să-i ia o înghețată

Românca a mai povestit că prețurile la parcări în Marea Britanie sunt extrem de mari: „Ca să mai piperăm un pic „iadul pe pământ”, viaţa aşa cum o ştii îţi este îngrădită. Parcarea (la preţuri exorbitante!) era atât de departe de unde ne doream şi noi să ne luăm o îngheţată, că am renunţat. Energia oraşului era de un circ din acela cu personaje bizare.

Totul artificial, totul de faţadă. Nu am mai vrut să vedem nici căsuţele colorate de pe plajă (nr. din Brighton)! Am parcat neregulamentar [mă mir că nu ne-a făcut nimeni observaţie, că mulţi oameni de acolo parcă numai pârâcioşi şi isterici îşi doresc să fie!], a fumat Marcel o ţigară şi duşi am fost!

Să nu uit să spun de politica cel puţin interesantă la închirierea de maşini. Nu ai kilometri incluşi în cele mai multe dintre cazuri. Adică o iei şi te uiţi la ea”, a mai scris românca. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net