Melodia preferată de Ceaușescu. E ascultată și astăzi în casele românilor

România comunistă condusă de Nicolae Ceaușescu a avut un gust muzical inconfundabil, iar una dintre melodiile preferate ale liderului era "Frumoasa mea cu ochii verzi". Acest șlagăr remarcabil a fost interpretat cu pasiune de talentatul artist gălățean Teodor Munteanu, a cărui voce a fermecat nu doar inimile românilor, ci și ale unor personalități politice de marcă, inclusiv pe cea a președintelui american Richard Nixon, scriu cei de la Adevărul.

Melodia preferată de Ceaușescu
Melodia preferată de Ceaușescu

Vocea memorabilă a lui Teodor Munteanu

Teodor Munteanu, un artist cu o carieră impresionantă, a reușit să aducă bucurie și emoție în casele românilor cu melodia sa „Frumoasa mea cu ochii verzi”. A cântat în mii de turnee, atât în țară, cât și în străinătate, lăsând o amprentă muzicală de neuitat. Vocea sa a fost un magnet pentru oameni de stat deopotrivă, captivând atenția unor figuri precum Richard Nixon, Gheorghiu Dej și Nicolae Ceaușescu.

Un moment de aclamație de la Ceaușescu

Ceaușescu. Foto: arhiva.
Ceaușescu. Foto: arhiva.

Unul dintre momentele culminante ale carierei lui Teodor Munteanu a avut loc într-un cadru prestigios, la Calul Bălan, în Constanța, unde a fost invitat să cânte la invitația lui Nicolae Ceaușescu. În fața unei audiențe ilustre, care includea pe atunci președintele american Richard Nixon și liderul comunist român Nicolae Ceaușescu, Munteanu a oferit o interpretare captivantă a șlagărului său.

După ce a terminat interpretarea, a primit nu doar aplauze, ci și un elogiu surprinzător. Un general de armată, în numele lui Nicolae Ceaușescu, i-a transmis recunoștința pentru prestația sa, asigurându-l că acea seară va rămâne una de neuitat. Acest moment ilustrează impactul pe care muzica lui Teodor Munteanu l-a avut asupra liderului comunist și a altor personalități remarcabile.

Preferințele muzicale ale lui Ceaușescu

Conform mărturiilor artistului, Nicolae Ceaușescu avea o predilecție pentru melodiile compuse de români în perioada dintre cele două războaie mondiale. Se spune că el știa toate textele și că nu ezita să corecteze pe oricine greșea în interpretarea acestora. Printre piesele care l-au captivat pe liderul comunist se număra și „Frumoasa mea cu ochii verzi”, un cântec care a rămas imortalizat în istoria muzicii românești.

Întâlnirea cu Gheorghiu Dej

Teodor Munteanu a avut privilegiul de a cânta și pentru Gheorghiu Dej, iar întâlnirea lor a avut o turnură surprinzătoare. Într-o zi, pe când era militar în termen, a fost chemat să cânte la Ziua Marinei, la Sala Sporturilor din Constanța. Interpretarea sa a fost atât de impresionantă încât Gheorghiu Dej a fost primul care l-a aplaudat. Acest moment a fost punctul de plecare pentru o poveste care a avut un ecou pe termen lung în viața artistului. Gheorghiu Dej i-a propus lui Teodor Munteanu să-l înfieze, declarându-i că îi va fi tată adoptiv atunci când va lua hotărârea de a face acest pas.

Cu o carieră dedicată muzicii, Teodor Munteanu și-a încheiat parcursul în această lume pe 23 februarie 2023, la vârsta de 82 de ani. Despre el se spune că a moștenit talentul de la mama sa, o grecoaică cu o voce fermecătoare, iar muzica a fost o parte integrală a vieții sale încă din copilărie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net