Metalul care te-ar putea îmbogăți dacă îl ai acasă. Prețul lui crește mai repede decât aurul

Prețul unui metal prețios a atins un vârf record în 2024, conform unei analize exhaustive a experților din domeniu.

Prețul cuprului a cerut foarte mult / foto: Pixabay
Prețul cuprului a cerut foarte mult / foto: Pixabay

Această tendință ascendentă a prețului cuprului este alimentată de riscurile asociate cu aprovizionarea și de creșterea cererii pentru metale esențiale în tranziția către surse de energie mai durabile.

În SUA, prețul cuprului a ajuns la un maxim istoric

Pe piața din New York, prețurile cuprului pentru livrare în luna mai au atins un maxim de 4,323 dolari pe livră (echivalentul a 453 grame) miercuri, evidențiind o creștere continuă după ce, în ziua precedentă, a atins cel mai înalt nivel din iunie 2022. În timpul tranzacțiilor de marți, prețurile au atins temporar un maxim de 4,334 dolari pe livră, reflectând cel mai ridicat nivel din mijlocul lunii ianuarie a anului trecut.

Pe Bursa de Metale din Londra, prețurile la trei luni ale cuprului au crescut cu 0,6%, ajungând la 9.477 USD pe tonă.

Cererea pentru cupru este considerată un indicator important al stării economice, dat fiind rolul său crucial în tranziția către energie mai ecologică, fiind utilizat în producția de vehicule electrice, rețele electrice și turbine eoliene.

Suntem la mijlocul perioadei „taur” pentru cupru

Perspectivele prețului cuprului sunt încurajatoare în ochii băncilor de pe Wall Street. Analiza recentă a Citi sugerează că suntem în mijlocul celei de-a doua perioade "taur" pentru cupru în acest secol, la aproximativ 20 de ani după primul ciclu similar.

Citi estimează că prețurile cuprului vor continua să crească în următoarele luni, atingând în medie 10.000 de dolari pe tonă până la sfârșitul anului curent și urcând la 12.000 de dolari în 2026, conform scenariului lor de bază.

Cuprul, cunoscut și sub denumirea de aramă, este un element din tabelul periodic având simbolul Cu și numărul atomic 29. Este un metal cu o culoare roșcată distinctivă și se remarcă prin excelenta sa conducție a electricității și căldurii.

Utilizarea cuprului datează de la cele mai vechi timpuri, fiind descoperite obiecte din acest metal de către arheologi, care datează încă din 8700 î.Hr. Deoarece se găsesc în cantități mici în stare liberă în unele locuri, cuprul a fost printre primele metale folosite de către oameni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net