„Micul Paris din Est”, perfect pentru un city break de Valentine’s. Ce îi atrage pe englezi în București

Ultima actualizare:

În luna ianuarie, românii au făcut cheltuieli record pentru rezervări de vacanțe pentru tot parcursul anului. S-au cumpărat bilete de avion în valoare de 9 milioane de euro către 350 de destinații din lume, în campania Ieftinuarie. Nu numai în România a început febra vacanțelor. Străinii sunt și ei în căutare de un loc special pentru Valentine's Day. Presa din Marea Britanie laudă Bucureștiul, îl numește „Micul Paris din Este” și explică de ce ar fi o destinație perfectă pentru cuplurile care își doresc un city break de Ziua Îndrăgostiților.

image

Bucureștiul, „bijuteria” care oferă mai mult decât se vede

Presa din Anglia recomandă Bucureștiul ca fiind cel mai ieftin loc de vizitat, lucru care ar putea crește numărul de turiști din acest an.

Pentru cei care caută o experiență încântătoare fără a plăti mulți bani, titlul de cel mai ieftin Valentine’s city break pentru turiștii britanici merge la București, capitala României, scrie publicația Express.

Ascuns în Europa de Est, Bucureștiul și-a câștigat denumirea de „Micul Paris al Estului” datorită influenței franceze distincte a arhitecturii sale. Wizz Air, o companie aeriană cu buget redus, a identificat Bucureștiul drept un oraș european accesibil, care promite o evadare romantică încântătoare.

Englezii descriu Bucureștiul în cuvinte frumoase. Îl numesc „bijuteria ascunsă care oferă mai mult decât se vede” cu atracții pitorești care pot crea amintiri de durată pentru cupluri.

Ce recomandă englezii de vizitat în București

Una dintre recomandări este Palatul Suter, „unde cuplurile se pot scufunda într-o arhitectură uluitoare, oferind un fundal perfect pentru momentele împreună”, scriu jurnaliștii britanici.

„Pentru cei înclinați spre relaxare, spa-urile din București oferă un simbol al luxului la prețuri accesibile. Renumitul Therme Spa iese în evidență, cu saune, piscine minerale, tobogane cu apă și o grădină botanică interioară. Această experiență spa asigură un timp de întinerire pentru cupluri, făcându-l un refugiu ideal de Ziua Îndrăgostiților”.

„Explorarea centrului vechi al orașului adaugă un alt strat de farmec escapadei romantice. Cu străzile sale pietruite, arhitectura istorică și o serie de baruri, restaurante și cafenele, centrul vechi invită cuplurile să se plimbe mână în mână, savurând atmosfera romantică”, continuă descrierea.

Cea mai bine cotată atracție de la Tripadvisor din București, Mănăstirea Stavropoleos, construită în 1724, oferă o mică, dar uimitoare privire asupra istoriei bogate a orașului. Vizitatori precum „Marjaanal” l-au descris ca fiind un „loc cu adevărat frumos”, lăudând biserica mică, dar uluitoare.

image

Pentru a vă scufunda cu adevărat în cultura locală, nicio vizită la București nu este completă fără a gusta câteva dintre deliciile culinare ale României. Sarmalele și cârnații românești ies în evidență ca delicatese locale care promit să îmbie papilele gustative. Explorarea ofertelor culinare ale orașului adaugă o dimensiune aromată experienței romantice generale, după cum exemplifică Express.

Pe scurt, Bucureștiul se conturează ca o destinație accesibilă, dar încântătoare, pentru vacanța de Valentine’s, pentru turiștii britanici și nu numai. Astfel, Bucureștiul primește o bună reclamă din partea presei engleze care ar putea crește numărul de turiști străini.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net