Mihai Șora a rămas mut de umire când a văzut factura la curent: «Cum să fac?»

Ultima actualizare:

Noroc că are inima tare, în ciuda vârstei sale: 105 ani. Filosoful Mihai Şora a avut un şoc când a deschis ultima factură emisă de Enel pentru consumul de electricitate. Nu îşi explică deloc cum a ajuns să fie taxat cu 6.000 de lei pentru un consum pe care filosoful spune că îl face cu foarte mare grijă. Din acelaşi motiv, factura la electricitate, se revoltă şi Dana Budeanu care spune că părinţii ei s-au trezit cu o factură „colosală”, iar Dani Oţil a impus reguli pentru un consum mai mic în familia lui.

Mihai Șora a rămas mut de uimire când a văzut factura la curent Sursă foto: Inquam Photos/Octav Gane
Mihai Șora a rămas mut de uimire când a văzut factura la curent Sursă foto: Inquam Photos/Octav Gane

Scriitorul Mihai Şora, ajuns la venerabila vârstă de 105 ani, nu şi-a pierdut umorul şi, într-o postare publică pe contul lui de Facebook descrie cum a dat piept cu factura uriaşă şi descrie într-un mod hazliu cam cum se foloseşte electricitatea la el acasă.

Filozoful Mihai Şora a primit o factură uriaşă la curent: 6.000 de lei!
Filozoful Mihai Şora a primit o factură uriaşă la curent: 6.000 de lei!

„Un bec mititeluţ, la masa de scris: «economic» i se spune. Un frigider A+++, şi el mititel (cel mai scund din comerţ). Un laptop (care stă să-şi dea obştescul sfârşit, dar care nu a fost vreodată, în lunga lui viaţă, energivor). O tabletă cu măr. Un telefon mobil. O maşină de spălat rufe (de care nu abuzăm, fiind – de la natură – mai sobri şi curăţei). Atât. NU televizor. NU aer condiţionat. NU maşină de cafea. NU alte electrocasnice (cum ar fi maşina de tocat firul de leuştean în patru). Din când în când, recunosc, un pipi/kk scurt la baie, cu becul aprins. 6.096 lei (şase mii nouăzeci şi şase şi nouăzeci şi nouă centime) de plată la ENEL. Data scadentă: 28.09.2022. Este pentru prima dată când mă izbesc de un asemenea elefant. Cum să fac?”, scrie Şora pe Facebook.

Dana Budeanu, revoltată de factura primită de părinţii ei
Dana Budeanu, revoltată de factura primită de părinţii ei

Şi nu este singurul care a avut un asemenea şoc! Creatoarea de modă Dana Budeanu este şi ea foarte supărată. Tot pe factura la curent. Părinţii ei au primit “cadoul”.

Citește și: Liviu Vârciu a primit o factură colosală la gaze 

„Mama a înnebunit, a avut tupeu să aibă maşină de spălat în 2022”, a declarat ea într-o emisiune la România TV. „Am găsit o factură de 31 de milioane şi alta de 34 de milioane, în mijlocul verii. Noi plătim iahturi, vile, vacanţe, şcoli în străinătate, pentru nişte şmecheri în energie. Părinţii mei nu au aer condiţionat. Şi brusc s-au trezit cu aceste facturi. Am depus reclamaţie la ANPC, am sunat la Enel”, a declarat Dana Budeanu.

Dani Oţil a redus cheltuielile familiei
Dani Oţil a redus cheltuielile familiei

Dani Oţil, unul dintre prezentatorii emisiunii matinale de la Antena 1, a rămas şi el mut când a văzut factura la energie electrică. Mai în glumă mai în serios, prezentatorul a anunţat că a trecut la restricţii drastice.

„Beculeţele de afară sunt stinse toate. Am făcut consiliu de familie: am vorbit cu cel mic, am vorbit şi cu soţia, i-am zis gata cu Netflix, nu facem din noapte zi. I-am mutat şi masa de machiaj la geam, ca să beneficieze de lumina naturală. L-am tăiat şi pe ăla mic de la diverse lucruri, care i se încălzesc electric. Dacă vezi factura la curent îţi strică ziua. Încă nu au venit gazele”, a spus Dani Oţil.

Vezi și: Cum arată palatul pentru care Monica Tatoiu a plătit 14.000 lei factura la curent și gaze 

Şi Ruby s-a trezit cu facturi uriaşe la energie electrică: „Vreo 15 milioane (n.r. lei vechi) cred că am văzut zilele trecute. Cam aşa şocuri am eu mereu. Că noi uităm să plătim câte o lună, două, trei şi se adună”, a dezvăluit solista.

Ruby recunoaşte că plăteşte o factură la 2-3 luni
Ruby recunoaşte că plăteşte o factură la 2-3 luni

Tot mai mulţi români s-au plâns de această problemă, astfel că premierul Nicolae Ciucă a declarat: „Românii au nevoie de garanţii privind corectitudinea facturării consumului de energie electrică şi gaze naturale. Pentru garantarea eficienţei măsurilor de protecţie a cetăţenilor - consumatori casnici -, urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate. Până la refacerea calculelor de către furnizori, aceste categorii de facturi nu vor fi purtătoare de penalităţi”. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net