Minunatul castel din România care poate fi vizitat acum de turiști. A fost renovat recent

O bijuterie arhitecturală a Clujului, care face parte din lista monumentelor istorice și care a fost recent renovată, poate fi acum vizitată de turiști. Este vorba despre Castelul Banffy din Răscruci, comuna Bonțida. Care este programul de vizitare?

Castelul Banffy a devenit o destinație turistică după reabilitare / foto: Facebook
Castelul Banffy a devenit o destinație turistică după reabilitare / foto: Facebook

Castelul Banffy din Răscruci, comuna Bonțida, din regiunea Ardealului, județul Cluj, a fost deschis de curând, după mulți ani în care a fost lăsat în paragină. Bijuteria arhitecturală care face parte din lista monumentelor istorice poate fi vizitată de luni până duminică, în intervalul orar 9:00 și 22:00.

„Vizitarea se poate face individual sau în grupuri”

Accesul ultimului vizitator individual sau grup poate avea loc cu cel puțin 45 de minute înainte de ora de închidere anunțată. 

Pentru vizitarea în grup va fi nevoie de o cerere prealabilă, ținând cont de faptul că monumentul are o capacitate maximă de 100 de persoane, iar în curtea obiectivului numărul maxim va fi stabilit în funcție de natura evenimentului.

„Vizitarea se poate face individual sau în grupuri, în baza unei cereri prealabile adresate președintelui Consiliului Județean Cluj și aprobată de către acesta. Capacitatea maximă a obiectivului este de 100 de persoane în Clădirea Castelului Bánffy, iar în curtea obiectivului numărul maxim va fi stabilit în funcție de natura evenimentului”, transmite CJ Cluj.

Lucrările de renovare au durat doi ani și au fost încheiate la sfârșitul anului trecut. „Reamintim, în acest context faptul că, în urma finalizării unor ample lucrări de restaurare și conservare, în valoare de circa 11,5 milioane de euro, realizate de Consiliul Județean ca urmare a accesării unui proiect din fonduri europene, Castelul Bánffy din Răscruci și-a recăpătat strălucirea la finele anului 2023”, mai transmite CJ Cluj.

Legendele Castelului Banffy

În jurul Castelului Banffy s-au lansat o mulțime de legende. Cea mai cunoscută este povestea unei fete care se întâlnea în secret cu un tânăr ce locuia mai departe de castel. Dragostea lor a fost descoperită de un grăjdar care voia să le divulge secretul, astfel că tânăra l-a sedus pe individ și apoi l-a ucis. De atunci, se spune că zona turistică ar fi bântuită.

Pe de altă parte, o altă legendă spune că acest complex ar fi bântuit de fantomele unor soldați din Germania, care au decedat aici în timpul războiului, atunci când în castel se afla spitalul militar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
449511188 886549006839280 8344282868118880317 n jpg
image
image
image
image
image
image
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
Cum prega tes ti mas ina pentru drum lung sau pentru o ca la torie de durata  jpg
image png
plane 7406049 1280 jpg
card social jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net