Povestea lui Raul, copilul-minune care vorbește șapte limbi străine și nu vrea să plece din țară: „Pentru mine, România este acasă”

Raul Babi, student la Școala Gimnazială 37 din Constanța, va împlini 15 ani în ianuarie și impresionează continuu cu realizările sale excepționale.

Raul nu vrea să plece din România / foto: arhiva
Raul nu vrea să plece din România / foto: arhiva

A câștigat titluri nobiliare, este membru în diverse societăți prestigioase și are o pasiune remarcabilă pentru limbile străine.

Cunoscut în cercurile academice naționale și internaționale mai mult decât în orașul său natal, Raul a atras atenția online după ce, la 12 ani, a scris o scrisoare adresată fostului premier Florin Cîțu, cerându-i să se preocupe și de elevii țării. Scrisoarea a devenit populară pe Facebook.

Raul provine dintr-o familie modestă

Raul provine dintr-o familie modestă, cu venituri medii: mama sa, deși cu studii superioare, este secretară la Universitatea “Ovidius” din Constanța, iar tatăl său este inginer. Părinții și-au dat seama devreme că Raul este un copil supradotat.

„Un prim semn al acestui fapt a fost când Raul, la doar 11 luni, vorbea fluent într-un limbaj inventat de el, cu o structură sintactică proprie. Acesta a fost, cred, primul indiciu al talentului său pentru limbile străine”, a spus Romica Babi, mama lui Raul, pentru „Adevărul".

 Adolescentul vorbește engleză, germană, armeană, turcă, greacă, chineză și Esperanto și participă la diverse cercuri universitare.

Succesele sale i-au adus o invitație de a studia la Universitatea de Vest din Timișoara fără admitere. A primit medalia de aur a Societății de Studii Clasice din România, este cavaler al Ordinului Dinastic al Nobilei Familii Agricola - Italia, deține medalia de Fidelitate a Casei Imperiale Braziliene, Baron al Casei Regale a Franței și diploma de Cavaler al Dreptății al Ordinului Ducelui de Bojano - Italia. Raul este și voluntar în timpul său liber.

Nu există un motiv unic pentru pasiunea mea pentru limbile străine. Pur și simplu, mă bucur de procesul de învățare și de extinderea cunoștințelor mele", a spus Raul pentru "Adevărul".

„România este casa mea”

Deși are șansa unei burse în străinătate, Raul preferă să rămână în România. Deși interesat de Drept, nu este încă sigur de drumul său profesional. „Simt o legătură profundă cu aceste locuri binecuvântate. Nu pot să mă gândesc să vorbesc altă limbă toată viața", a declarat Raul.

El se bucură de prezent și așteaptă să vadă ce oportunități i se vor ivi. Profesorii și colegii îl respectă și îl admiră, iar el îndeamnă generația sa să evite comportamentele riscante legate de alcool și droguri.

Raul este dezamăgit de clasa politică, pe care o acuză de „genocid intelectual” și de faptul că „creierele” României migrează către Vest.

„Am încercat să fiu un părinte dedicat și responsabil” De Crăciun, Raul a primit cărți, ca în fiecare an. Mama sa îl privește cu mândrie și spune că l-a crescut cu dragoste și libertate, fără metode moderne de parenting.

„Am fost întotdeauna un părinte dedicat și responsabil. Am investit în meditații variate, de la chineză la arabă, și am susținut financiar mai multe pregătiri, mereu motivați de succesul lui Raul”, a declarat Romica Babi pentru "Adevărul".

Ea sfătuiește părinții să adopte o abordare calmă și atentă, recunoscând că fiecare copil are un talent unic ce poate fi folosit pentru succes.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
colaj jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net