Prima mașină înscrisă la cursele auto NASCAR, scoasă la licitație în București. Cât costă?

O piesă rară și neprețuită din istoria automobilelor, un Hudson Hornet 1951, prima mașină care a fost înscrisă la cursele auto NASCAR, va fi scoasă săptămâna viitoare (în data de 30 martie) la licitație, în București. Modelul este unul de lux, este produs de compania  Hudson Motor Car și are prețul de pornire de 35.000 de euro.

Prima mașină înscrisă la cursele NASCAR, în licitație la București / foto: Artmark.ro
Prima mașină înscrisă la cursele NASCAR, în licitație la București / foto: Artmark.ro

Modelul Hudson Hornet 1951 nu este doar istoric, ci și extrem de rar, fiind produs într-un număr limitat între anii 1951 și 1953. Aceasta a fost una dintre cele mai populare mașini din perioada sa, câștigând mai multe competiții importante în anii ’50 și făcând istorie la cursele NASCAR prin conceptul de „step down in the car” („coboară în mașină”, n.r), datorită centrului de greutate foarte jos.

De asemenea, performanțele sale impresionante și designului inovator au făcut „bijuteria pe patru roți” să fie populară în special în cercurile automobilismului, unde a fost folosită în curse de mare viteză. Acesta este și motivul pentru care acest Hudson Hornet 1951 a devenit unul dintre personajele principale din celebrele desene animate „Cars” - unde este un fost campion de curse.

Este unul dintre cele mai căutate modele de mașini clasice de colecție

Datorită valorii sale istorice și estetice, în acest moment Hudson Hornet 1951 este unul dintre cele mai dorite și căutate modele de mașini clasice de colecție din întreaga lume. Mașina nu s-a produs mulți ani, de aceea nu sunt foarte multe sau foarte ușor de găsit.

Printre celebritățile ce dețin o astfel de bijuterie se numără Jay Leno (72 de ani). Fostul prezentator al legendarei emisiuni de divertisment „Tonight Show” este un pasionat colecționar de mașini și se mândrește că are în colecție o astfel de mașină.

Cu interiorul refăcut în totalitate cu materialele originale folosite în anii 1950, exemplarul Hudson Hornet 1951 din Licitaţia de Curiozităţi Tehnice organizată în București de Casa de Licitaţii A10 by Artmark este într-o stare foarte bună, este funcțional și înmatriculat ca vehicul istoric.

Alte rarități scoase la licitație

Iahtul Cranchi Perla 25 din 1998, restaurat total în 2019 / foto: Artmark.ro
Iahtul Cranchi Perla 25 din 1998, restaurat total în 2019 / foto: Artmark.ro

Totodată, pe lângă Hudson Hornet din 1951, în cadrul aceluiași eveniment vor fi scoase la licitație și alte rarități, ce sunt apariții în premieră în România. Între acestea se află și iahtul Cranchi Perla 25 din 1998, restaurat total în 2019, care este scos la licitație cu preţul de pornire de 15.000 de euro. Și iahtul Smartliner-ul Fisher 22, complet accesorizat, face parte din aceeași licitație și are preţul de pornire de 10.000 de euro.

De asemenea, pentru iubitorii de ciclism, în Licitația de Curiozități Tehnice se află și o bibicletă de competiție. Câștigându-și faima pentru performanță în anii 1970, fiind folosită de campioni ai ciclismului precum Gianni Motta, Francesco Moser sau Moreno Argentin, bicicleta Rosa Professional va avea un preț de pornire de 1.000 de euro.

Bicicleta Rosa Professional va avea un preț de pornire de 1.000 de euro / foto: Artmark.ro
Bicicleta Rosa Professional va avea un preț de pornire de 1.000 de euro / foto: Artmark.ro

Toate aceste modele, precum și celelalte - în total 110 piese care fac parte din colecţia Curiozităţi Tehnice - pot fi admirare până la licitația din 30 martie, la Palatul Cesianu-Racoviță din Capitală (str. C.A. Rosetti nr. 5), în fiecare zi din timpul săptămânii, în intervalul orar 10.00-12.00.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

image
image
image
image
image
image
Dublin 1b jpg
Papusi 1b jpg
coffee 791045 1280 jpg
rusalii jpg
incaierare bataie agresiune
silhouette 3777403 1280 jpg