Prințul Harry a cheltuit o sumă uriașă din banii contribuabililor, în încercarea disperată de a-și recupera bodyguarzii

Prințul Harry face eforturi uriașe pentru a-și recupera gărzile de corp, pierdute în urma renunțării la statutul de membru al familiei regale. Chiar dacă a acționat legal, ducele de Sussex a cheltuit pe această situație aproximativ 100.000 de lire sterline, bani strânși din taxele contribuabililor. Cazul său a produs o „gaură” de 90.094,79 lire sterline, sumă cheltuită în perioada septembrie 2021 – mai 2022.

printul harry meghan markle

Cheltuielile detaliate includ 55.254 GBP pentru Departamentul Juridic al Guvernului, 34.824 GBP pentru consilieri și 16,55 GBP pentru curieri. Au avut loc două audieri la Înalta Curte în luna mai a acestui an, așa că este de așteptat ca, în final, costurile să depășească 100.000 de lire sterline, mai ales când o revizuire va fi stabilită.

S-ar putea să te intereseze și: Problemele din ce în ce mai mari în familia regală? Prințul Harry și Meghan n-au de gând să o viziteze pe regina Elisabeta

Ducele, în vârstă de 37 de ani, spune că nu se simte în siguranță în Marea Britanie după ce Ministerul de Interne a luat decizia de a-l priva de paznici înarmați, când a anunțat că renunță la serviciul regal. El a depus o plângere la Înalta Curte în urmă cu zece luni și a primit un control judiciar săptămâna trecută. Prințul Harry susține că s-a oferit să își plătească gărzile de corp de la Poliția Metropolitană, în timp ce se află în Marea Britanie.

Prințul Harry nu vrea să cheltuie banii contribuabililor, dar...

La începutul acestui an, purtătorul său de cuvânt a insistat că nu vrea ca taxele de judecată să fie deduse din banii contribuabililor, dar costurile, aflate în plină creștere, rezultă dintr-o solicitare adresată Comitetului Executiv Regal și VIP. Ca argument juridic, Ministerul de Interne transmite că va recupera costurile judiciare de la ducele de Sussex, dacă încercarea lui de a anula decizia de a i se refuza gărzile de corp eșuează.

Nu rata nici: Prințul Harry vrea să îl pună la punct pe William! Ce urmează să apară în cartea sa

„Acesta este un caz excepțional în care reclamantul a impus o povară foarte mare asupra bugetului public, prin dorința de a obține o cerere incontestabilă. Baza publică nu ar trebui să suporte costul derulării litigiului și o acțiune care nu ar fi trebuit introdusă”, se arată în informarea Ministerului de Interne.

Întreaga situație se petrece după ce s-a aflat că prințul Harry și Meghan Markle au fost nevoiți să cheme forțele de ordine de șase ori în ultimul ani, de două ori doar în luna mai, din cauza persoanelor care au intrat prin efracție pe proprietatea lor din California. Mai multe detalii, AICI.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net