Saadiyat: „insula fericirii”. Ce are această minunată destinație de oferit

„Insula fericirii" din Orientul Mijlociu. În Golful Persic, la nord de centrul capitalei Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, se află Insula Saadiyat. Fiind cunoscută pentru natura, cultura, mâncarea, petrecerile și peisajele sale uimitoare, nu e de mirare că numele său în limba arabă se traduce ca „Insula Fericirii”. Însă, acest minunat loc are mult mai multe de oferit.

Saadiyat: „insula fericirii” din Orientul Mijlociu / Foto: Captură video
Saadiyat: „insula fericirii” din Orientul Mijlociu / Foto: Captură video

Mâncarea

Cu vedere la o plajă lungă cu nisip alb și la apele limpezi ale Golfului, cartierul de coastă Mamsha al Insulei Saadiyat are o promenadă spectaculoasă pe malul mării. Și, desigur, multe locuri unde poți încerca unele dintre cele mai bune mâncăruri din Emiratele Arabe Unite.

Cafeaua și mâncărurile sănătoase, cum ar fi somonul afumat în sos tataki și smochine, precum și mâncăruri clasice libaneze pe o coloană sonoră de muzică populară din țară, sunt la ordinea zilei. Pizza în stil roman, preparate ca la New York, restaurante japoneze ce servesc sushi, cât și diferite rețete delicioase din carne, sunt un adevărat ospăț pentru cei care vizitează insula.

Cultura

Inaugurat în 2017, Luvru Abu Dhabi este cel mai mare proiect cultural al Franței în străinătate. Exponatele sale remarcabile sunt găzduite într-un spectacol arhitectural de Jean Nouvel, câștigătorul Premiului pentru Arhitectură Pritzker.

Muzeul duce vizitatorii într-o călătorie cronologică prin civilizația globală, de la preistorie până în prezent. Colecția permanentă de 700 de comori include amfore antice grecești, bijuterii romane din aur, porțelan chinezesc și picturi ale lui Bellini și Manet. Este completată de alte 300 de piese împrumutate anual de alte muzee din întreaga lume, inclusiv 100 de la Luvru din Paris.

Există, de asemenea, expoziții temporare regulate și puteți da un tur de caiac în jurul muzeului pentru a privi arhitectura dintr-un unghi cu totul nou. Louvre Abu Dhabi nu este singurul loc atractiv de pe Insula Saadiyat - există și două instituții de învățământ de clasă mondială.

Renumitul Colegiu de Muzică Berklee din Boston are primul său avanpost din Orientul Mijlociu în Districtul Cultural – un centru de educație artistică, care celebrează muzica contemporană și artele spectacolului, cu studiouri, spații de performanță, laboratoare de tehnologie multimedia și multe altele.

Totodată, NYU Abu Dhabi este un campus de acordare a diplomelor, cu studenți din 120 de țări care lucrează în 25 de specializări de la deschiderea sa în 2010. Programele sale orientate către public includ spectacole, expoziții de artă și discuții libere, toate deschise vizitatorilor.

Fauna sălbatică

Vulpile și păunii se numără printre locuitorii insulei, iar mai mult de 300 de specii de păsări sunt numărate în Abu Dhabi în fiecare an. Te-ar surprinde faptul că dacă vei vizita insula, vei întâlni pe terenul de golf gazele. Saadiyat Beach Golf Club, de exemplu, a fost chiar desemnat cu un certificat Audubon Cooperative Sanctuary (program de educație și certificare care ajută organizațiile și întreprinderile să protejeze mediul și habitatele sălbatice).

Este cunoscută pentru natura, cultura, mâncarea și peisajele sale uimitoare / Foto: Captură video
Este cunoscută pentru natura, cultura, mâncarea și peisajele sale uimitoare / Foto: Captură video

De aceea, mai mult de 150 de specii diferite de păsări pot fi văzute pe și în jurul terenului de golf, potrivit publicației CNN.

Delfini

La 20 de minute de mers cu mașina de centrul orașului și aeroportul internațional Abu Dhabi - este un wonderland natural, marginit de dune mici de nisip. Delfinii cu cocoașă sunt vizitatori obișnuiți în apele limpezi ale insulei. Iar, adesea, acestora li se alătură țestoase hawksbill pe cale de dispariție, care cuibăresc pe dune de-a lungul plajei din martie până în iunie.

Plajele

Un alt participant la proiectul de conservare a broaștelor țestoase este Saadiyat Beach Club, un refugiu pe malul oceanului cu o plajă certificată Blue Flag - despre care se pretinde a fi una dintre cele mai bune din Orientul Mijlociu - și divertisment pentru mulțimea de petreceri.

Piscinele în aer liber sunt înconjurate de cabane și paturi de zi, în timp ce DJ-ii cântă alături de muzicieni de jazz live și R&B pe tot parcursul zilei. O sală de gimnastică, spa și saună îi ajută pe membri să se mențină în formă.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net