Sfânta Maria, 15 august. Tradiții și superstiții pe care românii le-au uitat

Este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin, iar nenumărate tradiții populare sunt asociate acestei zile. Pe 15 august, în fiecare an, credincioșii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului, moment cunoscut în popor și ca Sfânta Maria Mare.

Adormirea Maicii Domnului este prăznuită pe 15 august
Adormirea Maicii Domnului este prăznuită pe 15 august

În tradiția populară, Adormirea Maicii Domnului este considerată a fi ziua care desparte zilele fierbinți din an de cele reci, însă mai există nenumărate alte tradiții asociate acestei zile importante.

Cunoscută în țara noastră și ca Sfânta Maria Mare, această sărbătoare este una dintre cele mai importante din calendarul religios, iar pe această dată, credincioșii comemorează plecarea Fecioarei Maria din această lume.

Se spune că, după înălțarea Mântuitorului, Fecioara Maria a mai trăit doar 11 ani, iar îngerul Gavriil a fost cel care i-a spus că urmează să părăsească această lume. Mai mult decât atât, trupul Fecioarei Maria ar fi fost ridicat de către Mântuitor. 

Există nenumărate tradiții asociate acestei zile

După cum poate că deja ne și putem imagina, în poporul nostru există nenumărate tradiții și superstiții asociate acestui eveniment important din calendar. 

De exemplu, femeile însărcinate nu trebuie să muncească pe 14 august, înainte de Adormirea Maicii Domnului, pentru a avea parte de o naștere ușoară, iar cele care nu respectă această tradiție vor avea o naștere dificilă

Aceste tradiții încă rămân vii în unele zone din România

De asemenea, se mai spune în poporul nostru că fetele care își doresc să se mărite trebuie să se spele cu apă cu busuioc de la icoana Maicii Domnului, pentru a putea să își întâlnească jumătatea. În plus, se mai spune că pe 15 august este ultima zi a verii în care florile pot fi culese și să fie și bune drept leac

Se mai spune și că cei care țin post negru și se roagă la Fecioara Maria vor putea scăpa de probleme grave, cum ar fi boli, ori diverse pagube. O altă tradiție mai spune că dacă vor înflori trandafirii de Sfânta Maria, toamna care urmează va fi una blândă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net