Singurele orașe din România unde străzile nu au nume! De ce a fost luată această decizie neașteptată

Cu siguranță că deja am observat cu toții un detaliu fascinant, ce apare în mai toate filmele și serialele a căror acțiune se petrece în Statele Unite: unele străzi și bulevarde din această țară sunt numerotate cu cifre! Și în România există două orașe unde străzile sunt numerotate astfel!

Pecica și Sulina sunt orașele din România unde străzile nu au nume / foto: Shutterstock
Pecica și Sulina sunt orașele din România unde străzile nu au nume / foto: Shutterstock

Este un fenomen destul de rar în țara noastră, iar mulți dintre noi pot fi surprinși să audă că așa ceva chiar există în România. Probabil că atunci când auzim că o stradă, ori un bulevard, are ca denumire un număr, ne putem gândi că se află în Statele Unite, în locuri precum New York, sau Los Angeles. Cu toate acestea, asemenea străzi există și în propria noastră țară!

Ei bine, potrivit informațiilor de la jurnalulnational.ro, unul dintre orașele unde putem întâlni străzi numerotate este Pecica! Situat în județul Arad, acest orășel este casa a 12.000 de oameni, iar autoritățile de aici au hotărât să nu dea nume străzilor, ci să le numeroteze cu cifre arabe. În Pecica există 120 de străzi, iar din 2002, ele au fost numerotate. Motivul pentru această decizie este faptul că autoritățile au dorit să evite un conflict între români și maghiarii din acest oraș.

Sulina, orașul cu străzi numerotate

Pecica a devenit oraș din 2004, iar până în 1964, acest loc era împărțit în două sectoare: Pecica 1, unde locuiau români și Pecica 2, unde locuiau maghiari. Fiecare sector avea propriul primar, iar odată ce Pecica a devenit un singur oraș, pentru a evita conflictele, s-a decis ca străzile să fie numerotate.

Încă din anul 1856, străzile paralele cu Dunărea din Sulina sunt numerotate! Charles Hartley, care era inginer șef al Comisiei Europene a Dunării, a reconstruit orașul, după modelul celor americane. Astfel, el a utilizat concepte precum paralelismul și străzile numerotate, așa că prima stradă de lângă fluviu a luat numele de Strada I.

Sulina are o populație de numai 4.000 de locuitori, fiind orașul românesc situat la cea mai joasă altitudine (numai 4 metri deasupra nivelului mării).  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net