Un primar de 65 de ani s-a însurat cu o minoră de 16 ani. Ce i-a oferit edilul, după nuntă, propriei soacre

Iubirea nu ține cont de vârstă, cum spune o veche zicală. Însă, uneori, unii reușesc cu adevărat să șocheze cu poveștile lor de dragoste. Și ăsta este cazul și unui primar al orașului Araucária, din sudul Braziliei. Hissam Hussein Dehaini, în vârstă de 65 de ani, s-a căsătorit recent cu o fată cu 49 de ani mai tânără decât el, fiind o minoră de doar 16 ani. Și asta nu este tot! Pe lângă că a stârnit controverse cu planul său, imediat după nuntă, i-a oferit și soacrei sale o funcție publică.

Hissam Hussein Dehaini, în vârstă de 65 de ani, s-a căsătorit cu o minoră de 16 ani / Foto: Freepik
Hissam Hussein Dehaini, în vârstă de 65 de ani, s-a căsătorit cu o minoră de 16 ani / Foto: Freepik

Hissam Hussein Dehaini, în vârstă de 65 de ani, primarul orașului Araucária, din sudul Braziliei, s-a căsătorit la începutul acestei luni cu o fată mult mai tânără decât el, la o zi după ce aceasta a împlinit 16 ani, adică vârsta legală la care cineva se poate căsători legal. Bineînțeles, acest lucru a stârnit controverse în țara din America de Sud, însă ce i-a înfuriat și mai mult pe oameni a fost corupția și nepotismul.

Ce i-a oferit soacrei sale după nuntă

La doar o zi după nuntă, primarul a numit-o pe noua sa soacră, Marilene Rode, în funcția de secretar pentru Cultură și Turism. Conform legislației braziliene, minorii cu vârsta de peste 16 ani se pot căsători legal numai cu aprobarea părinților lor, astfel încât, numirea mamei tinerei mirese într-o poziție bine plătită (cu un salariu de 4.235 dolari, dublu față de cât câștiga înainte) în administrația municipalității pe 13 aprilie a fost considerată de mulți o mită.

Totodată, Marilene Rode era deja funcționar în cadrul Ministerului Educației, dar cu un salariu mult mai mic și o influență mai mică. Iar dacă asta nu era de-ajuns, procuratura deschizând o anchetă pentru nepotism împotriva primarului Hissam Hussein Dehaini, scandalul a luat amploare când s-a descoperit că mariajul a fost oficializat de Hilda Lukalski Seima (viceprimar, ea și Hissam au candidat la alegerile din 2016 și 2020), în calitate de șef al Registrului Civil al orașului.

Ca răspuns la acuzații, primăria a emis o declarație care a inflamat și mai mult spiritele, susținând că numirea a fost un „act discreționar al șefului Puterii Executive, care a considerat că funcționarul îndeplinește condițiile necesare exercitării funcției, având în vedere că are o experiență de 26 de ani în serviciul public”, potrivit OddityCentral.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

image
image
image
image
image
image
man 1853532 1280 jpg
femeie din dacia jpg
calendar ortodox 2024 21 februarie sfantul timotei din simboli jpg
paraclisul institutului oncologic bucuresti un proiect pentru pacientii din toata tara si familiile lor jpg webp
image png
Iulia Navalnaia la Oscar   profimedia 0762300331 jpg
nickelsdorf1 1024x599 681x398 33329600 webp
1 gulii umplute jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net