Acuzații grave într-o grădiniță! Părinții susțin că educatoarele le-au drogat copiii

Este scandal în învățământul din Taiwan. Educatorii unei grădinițe au fost acuzați de părinți că le-au drogat copiii, iar declarațiile sunt pur și simplu șocante.

Copii ar fi fost drogați cu substanțe psihoactive / foto: Pixels
Copii ar fi fost drogați cu substanțe psihoactive / foto: Pixels

Scandalul are și o conotație politică. Amenință să afecteze șansele partidului de opoziție la viitoarele alegeri prezidențiale, transmite The Guardian.

Profesorii grădiniței private Baoren din Taipei au fost acuzați că au sedat copiii cu siropuri pentru tuse care dau dependență. Poliția a lansat o investigație care este și acum în desfășurare.

Ce droguri au primit copiii

Ancheta a început luna aceasta, după ce părinții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la copiii care prezentau simptome neobișnuite, cum ar fi schimbări de dispoziție și crampe. Opt elevi ar fi fost testați pozitiv pentru urme de fenobarbital și benzodiazepine, medicamente psihoactive.

După ce le-au observat starea „ciudată” de sănătate, părinții au tras concluzia că cei mici experimentau simptome de sevraj de la drogurile care creează dependență. Fenobarbitalul este utilizat în tratamentul epilepsiei, în timp ce benzodiazepinele sunt un tip puternic de somnifere.

Până acum nu s-a aflat cum medicamentele periculoase au ajuns în sistemul copiilor. Unul dintre profesori este acuzat, de asemenea, că a folosit pedepse corporale asupra preșcolarilor.

Mai multe persoane au fost arestate

Cinci profesori și directorul grădiniței au fost arestați și așteaptă să fie judecați. Unitatea de învățământ a fost închisă și obligată să plătească o amendă de 150.000 de dolari taiwanezi (3.793 de lire sterline). Când o echipă de la The Guardian a vizitat grădinița miercuri, biroul era încă deschis, dar personalul a refuzat să comenteze situația.

„Nu am nimic de spus”, a declarat un purtător de cuvânt al Baoren a declarat prin telefon. Într-o declarație adresată părinților, Jidibao Education Group, compania-mamă a Baoren, și-a cerut scuze și a declarat că „adevărul nu a fost încă clarificat”, dar a recunoscut că familiile au fost „profund afectate” de incident. Grupul a precizat că va colabora cu biroul de educație pentru a ajuta la transferul copiilor la alte grădinițe.

Primarul a fost criticat pentru toată întâmplarea

Duminică, sute de persoane au protestat în fața clădirilor guvernamentale din New Taipei, criticându-l pe primarul Hou You-yi pentru modul în care administrația sa a gestionat scandalul.

Părinții sunt supărați pe autorități și primărie pentru că victimele educatorilor nu au fost testați decât la 22 de zile după ce au fost exprimate primele îngrijorări.

Unii dintre părinți se tem că ai lor copii au fost testați prea târziu și nu vor ști niciodată dacă au fost drogați și ei. Hou este candidatul prezidențial al KMT, principalul partid de opoziție, la alegerile de anul viitor.

În urmă cu mai puțin de două săptămâni, politicienii din partea partidului de guvernământ DPP l-au acuzat pe Hou că se concentrează mai degrabă asupra campaniei sale decât asupra scandalului drogurilor, numindu-l „primar cu jumătate de normă”. Hou a declarat că incidentul nu ar trebui să fie transformat într-o „problemă politică”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net