Armata Federa╚Ťiei Ruse a folosit o bomb─â termobaric─â. Cum func╚Ťioneaz─â aceasta

Grupurile pentru drepturile omului ╚Öi ambasadorul Ucrainei ├«n Statele Unite au acuzat luni Rusia c─â ├«i atac─â pe ucraineni cu bombe┬ácu dispersie ╚Öi bombe cu vid, arme care au fost condamnate de o varietate de organiza╚Ťii interna╚Ťionale.

image

Amnesty International ╚Öi Human Rights Watch au spus c─â for╚Ťele ruse par s─â fi folosit muni╚Ťii cu dispersie interzise pe scar─â larg─â, Amnesty acuz├óndu-le c─â au atacat o gr─âdini╚Ť─â din nord-estul Ucrainei, ├«n timp ce civilii s-au ad─âpostit ├«n interior.

Oksana Markarova, ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, a declarat reporterilor, după întâlnirea cu membrii Congresului SUA, că Rusia a folosit o armă termobarică, cunoscută sub numele de bombă cu vid, în invadarea Ucrainei.

ÔÇ×Au folosit bomba cu vid ast─âziÔÇŁ, a spus Markarova dup─â o ├«nt├ólnire cu parlamentarii.┬á

Ce e o bomb─â termobaric─â

O bomb─â cu vid, sau o arm─â termobaric─â, aspir─â oxigen din aerul ├«nconjur─âtor pentru a genera o explozie la temperatur─â ridicat─â, produc├ónd de obicei o und─â de explozie de o durat─â semnificativ mai lung─â dec├ót cea a unui exploziv conven╚Ťional ╚Öi este capabil─â s─â vaporizeze corpurile umane.

Fizicianul Cristian Presur─â, prin intermediul contului s─âu de TikTok, a oferit mai multe detalii despre modul ├«n care o bomb─â termobaric─â ac╚Ťioneaz─â pentru a distruge totul ├«n calea ei, dar ╚Öi opera╚Ťiunea fizic─â are loc ├«n interiorul acesteia pentru a provoca distrugeri ├«nsemnate.

@cristian.presura Un video devenit viral arat─â explozia unei ÔÇťbombe cu vidÔÇŁ ├«n Ucraina. #ukraine #invatapetiktok #viral #fyp ÔÖČ original sound - Cristian Presura

Secretarul de pres─â al Casei Albe, Jen Psaki, a spus c─â a v─âzut rapoarte, dar nu are confirmarea c─â Rusia a folosit astfel de arme. ÔÇ×Dac─â ar fi adev─ârat, ar putea fi o crim─â de r─âzboiÔÇŁ, a transmis aceasta, men╚Ťion├ónd c─â exist─â organiza╚Ťii interna╚Ťionale care ar evalua acest lucru, iar administra╚Ťia pre╚Öedintelui Joe Biden ÔÇ×ar p─ârea s─â fac─â parte din aceast─â conversa╚ŤieÔÇŁ, potrivit Reuters.

Ambasada Rusiei la Washington nu a r─âspuns solicit─ârilor de comentarii.

Markarova a spus c─â Ucraina lucreaz─â activ cu administra╚Ťia Biden ╚Öi Congresul pentru a ob╚Ťine mai multe arme ╚Öi┬ásanc╚Ťiuni mai dure.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! pe Google News, Facebook ╚Öi Instagram!

Alina Sorescu (9) jpg
Angelina Jolie (2) jpg
gina pistol playboy 3 webp
Ana Maria Margean 2 jpg
anca dinicu (2) jpg
FotoJet (2) jpg
alec baldwin jpeg
lama margherita clejani fulgy jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (2) jpg
netflix tableta 412 jpg
foto 1   caine surfjpg jpg
6 front masini electrice poza mare jpg
dirty dancing jpg jpeg
Palarie 8 jpg